carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Så mycket bättre

Publicerad 2011-11-30 23:07:15 i Allmänt,

Allt oftare brukar jag tänka på vad som hände förra året vid denna tid. Det är så himla svårt att verkligen minnas och förstå hur det var. Imorgon är det extakt ett år sedan jag slutade jobba. Jag var så fruktansvärt trött. Inte så trött som dagarna efter förlossningen men ändå. Trött. Resten av december fram till den 27:e spenderade jag i soffan, alternativt sängen. Förutom att längta drack jag en massa thé, läste gravidtidningar och kollade på Våra vänners liv. En suverän serie som jag hoppas kommer tillbaka. Det finns saker som jag gör nu som det inte finns någon chans att jag skulle ha gjort för ett år sedan. Som att krypa under bordet och säga "Nu kommer jag och tar dig, nu kommer jag och tar dig" eller dansa runt och sjunga högt till Simply the best med Tina Turner medan jag gör iordning frukost, det hade inte hänt. Det finns saker som är precis som för ett år sedan men ändå är allt så mycket bättre nu. Jag är så mycket bättre. Gladare, snällare, piggare och roligare. Och allt är tack vare dig, Teodor. För att du är du och för att jag får vara din mamma. Kommer du någonsin att förstå hur lycklig du gör mig?

Haga och Liseberg

Publicerad 2011-11-30 22:32:03 i Allmänt,

Det har varit en bra och julig dag idag! Den inleddes med att jag och Teodor promenerade till Haga och strosade runt och njöt av tillvaron. Efter lunch hemma mötte vi sedan upp Teodors farmor för att gå på Lisebergs julmarknad. Det kändes nästan öde därinne till en början. Vi åkte lite olika karuseller och jag såg fram emot att få ett fint kort på Teodor i knät på en vit Lisebergskanin. Det blev 2 fel av 2 möjliga. Kaninen var grön och inte alls vit som de hade sagt på nyheterna. Dessutom blev Teodor alldeles för rädd för kaninen för att det skulle bli aktuellt att knö ner honom i knät på den. En positiv grej var dock att tomten var på plats och honom var inte Teodor ett dugg rädd för. Vi skrev en liten önskelista och trots att det bara var två barn före i kön till tomten hade Teodor nästan tuggat i sig önskelistan innan det var hans tur. Vi spelade lite på godishjulen också och vi hade riktigt mycket flyt! Vann Juleskum, Paradisask och Twist-påse! Nu har vi alltså så vi klarar oss ett tag. Åtminstone veckan ut.

Ett steg i taget

Publicerad 2011-11-29 23:44:04 i Allmänt,

Kanske var det lite tidigt att ropa hej igår. Idag tog det betydligt längre tid att få Teodor att somna i sin egen säng. Till slut somnade han dock sött i sin något urväxta tigerpyjamas. Jag längtar tills det räcker att lägga ner honom med vällingen, säga godnatt och stänga dörren. Tills dess håller vi ut. Ett steg i taget.
På tal om steg så tog Teodor sitt allra första idag!! Jag var typiskt nog inte hemma men jag frågade ut Jimmie om hur det hade gått till och jag fick en bra redogörelse av det stora framsteget i Teodors liv. Han stod först stilla i typ 20 sekunder. Tidigare har han bara stått själv ett fåtal gånger, första gången för ca en månad sedan. Han gungade lite fram och tillbaka som att han skulle tappa balansen men det gjorde han inte. Sedan tog han ett litet kliv. Sitt första lilla kliv. Min lille älskling. Gissa om jag blev stolt?

Skam den som ger sig

Publicerad 2011-11-28 22:25:27 i Allmänt,

Skam den som ger sig! För att ni inte ska tro att jag är helt hopplös kan jag berätta att jag bakade nya lussekatter igår. Denna gången med VETEmjöl och de blev supergoda. Faktiskt. Använde ett recept som Annika hade lånat av Att vara någons fruhttp://anhaltannika.blogspot.com/2011/11/har-julas-det-vidare.html
Medan Teodor sov på förmiddagen idag gick jag en vända på stan och köpte Teodors första julklapp. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den inhandlades på Zara. Dessutom försökte jag hitta en mössa till mig själv. Något som visade sig vara störtomöjligt med ett så stort huvud som jag har. De som passade skulle knappast värma i denna blåsiga stad.
Nu till något viktigare. Idag lyckades jag få Teodor att somna i sin egen säng för första gången! Han brukar alltid somna i min famn i soffan men jag och Jimmie har kommit överens om att det är dags nu. Först gick det nästan på gränsen till för lätt men jag hann bara ringa till mamma och skryta om det innan Teodor vaknade igen och var vrålledsen. Skam den som ger sig, tänkte jag. Efter krampkänningar i både baksida lår och triceps somnade han till slut om igen. Men kanske är det för tidigt att ropa hej än?

Magbesvär och ballongbilar

Publicerad 2011-11-26 17:00:08 i Allmänt,

Min stackars lilla skrutt har haft lite magbesvär de senaste dagarna och därför ställde vi in julbakandet som skulle äga rum idag. Jag fick rådet att ge honom morotspuré, mildare majsvälling och avstå frukt ett tag. Jimmie är iväg med innebandylaget idag så jag och Teodor gick för att handla majsvälling. Eftersom vi ska vara ensamma ikväll passade jag även på att köpa julmust, marabou-choklad, juleskum och saffransgifflar. Dessutom köpte vi vetemjöl och saffran. Det kan ju vara bra att ha hemma om man skulle få lust att baka lussebullar någon dag.
Sedan några dagar tillbaka har Teodor lärt sig att gå när vi håller honom i bara en hand. Han känns så stor då på något vis. En annan ny grej är att han älskar när vi blåser upp hans ballongbilar. Vi blåser upp ballongen, bilen åker iväg i takt med att luften åker ur ballongen, Teodor hämtar ballongbilen och ger den till oss så att vi kan blåsa upp den igen. Och så håller vi på. Tills jag blir alldeles yr. Jag har ingen bild på det men jag kan bjuda på en annan när Teodor är alldeles nyvaken och bländas av lampan på kameran men ler ändå.

Mjöl som mjöl?

Publicerad 2011-11-25 22:42:43 i Allmänt,

Idag var det dags att plocka fram julpyntet. Teodor var snäll och hjälpte mig på sitt egna lilla vis. Han blev dock lite smårädd för en tomte. Hoppas att tomterädslan har gått över till julafton. Tänkte gå all in i år och till och med sätta upp röda gardiner. De är uppe nu. Lite för långa för att räknas som korta och lite för korta för att räknas som långa. Dessutom är de skrynkliga. Men de är väldigt röda och juliga och jag låter det få vara viktigast så länge.


Hela veckan har jag varit sugen på (att baka) lussebullar. När Jimmie kom hem idag satte jag äntligen igång. Upptäckte dock att vi inte hade tillräckligt med vetemjöl men en däremot hade vi en herrans massa rågmjöl. Mjöl som mjöl, tänkte jag. Så skulle jag inte ha tänkt. Man skulle kunna hoppas på att det var ett sådant där tillfälle när det misslyckade blev lyckat som är fallet med en del bakverk och maträtter. I detta fall blev det misslyckade misslyckat och de ca 45 gulgråa lussebullarna smakar... inte lussebullar.
Tur att vi får bakbesök imorgon så att vi får en ny chans.

Lik sin mamma

Publicerad 2011-11-21 23:37:58 i Allmänt,

Det finns de som hävdar att Teodor bara är lik sin pappa men om ni tar er en titt på den här bilden på mig när jag var liten kanske ni ändrar uppfattning... Eller?

Älskade ängel

Publicerad 2011-11-21 19:33:19 i Allmänt,

Bland det bästa som Teodor vet här i livet är att dra ner böcker från hyllor. Han kan få tre tunga böcker på näsan på väg ner mot golvet men hans glädje tycks förtränga smärtan så han ler stort ändå.
Andra saker som han tycks uppskatta är att titta på Teletubbies och Byggare Bob på datorn och att dansa till alla möjliga ljud och låtar. Här dansar han till "Bert-låten". Älskade ängel, dutt-didudilut, du är sann...



På tal om ljud så verkar det som att Teodor är i någon slags fas där han testar sin röstkapacitet. Något säger mig att det är en fas som kommer att pågå ett tag. Idag gick vi och tittade på julskyltningen på NK och på vägen hem smet vi in på Lagerhaus. Teodor pratade då väldigt högt och väldigt ogenerat. Den som ändå kunde förstå vad han ville ha sagt. Att han önskar sig en cykel i julklapp, kanske?

Varm korv och kalla fingrar

Publicerad 2011-11-17 16:44:37 i Allmänt,

Idag tog vi oss till Skatås på förmiddagen för att ha sångstund och grilla korv utomhus. Det var supertrevligt trots det gråa vädret. Alla barn fick ha en tejpbit med sitt namn på på mössan. Jag hade packat ner min Lars Winnerbäck-mössa i sista stund men den vågade jag inte ta på mig eftersom det med största sannolikhet skulle leda till att folk skulle kalla mig Lars. Alternativt Lasse.
Så vi sjöng våra sånger, dansade våra danser och åt våra varma korvar med kalla fingrar. Och det kom att visa sig att frisk luft är bra för knopp, kropp och själ.

Ditt ansikte

Publicerad 2011-11-15 21:33:45 i Allmänt,

Är nyss hemkommen efter konstkursen. Jag har gett mig på att försöka teckna av ett foto på Teodor när han gungar. Det känns i princip omöjligt att måla av hans ansikte. Varje liten skuggning är avgörande för om det blir likt eller ej. Än så länge är det inte likt. Men å andra sidan, så vackert som han är vacker kan väl ingen måla?
Igår kom Teodors äldsta (utan att vara ett dugg gammal) morbror på besök med fru och son.  Vid sådana tillfällen är det helt okej att dricka vin på en måndag. Idag besökte vi Världskulturmuséets utställningar. Hittade följande skylt på utställningen Jordlingar.
Efter utställningarna åt vi lunch på stan och jag fick känna på hur det känns att vara en blöja kort i ett kritiskt ögonblick. Blöjstorlek nr 7 passar alldeles utmärkt när man inte är så kräsen.

Fars dag, en fars?

Publicerad 2011-11-14 12:11:19 i Allmänt,

Igår gick jag upp i ottan (kl 8.30) för att göra scones till min älskling eftersom det var fars dag. I veckan hade jag och Teodor målat en tavla som hans pappa fick vid frukosten. (Starkt inspirerad av ett motiv som hittas på http://2myror.se/) Senare på dagen åkte vi till Allum. Utan att gå in på detaljer hände det grejer där som gjorde att Teodor åkte hem i ett par nya, impulsköpta byxor och en svart och en grön strumpa. Det kändes nästan som en fars. Sedan åkte vi hem till Teodors farmor som barnvaktade en stund så att jag och Jimmie kunde springa. Dagen avslutades med middag hos Teodors farmor och lek med ballonger.
Och jag är så stolt över att du är pappa till min son, Jimmie.

Vilka vantar?!

Publicerad 2011-11-12 22:30:34 i Allmänt,

De två senaste dagarna har varit så fantastiska att det har varit lite läskigt. Igår mös jag och Teodor vid näckrosdammen innan hela lilla familjen åkte till IKEA där vi höll humöret uppe hela besöket. Vi åkte dit för att köpa fler säkerhetsspärrar då Teodor hittar allt fler lådor och skåp att utforska. Vi kom dock hem med en hel del annat också. Massa smågrejer som IKEA påminde mig om att vi behöver. Bland annat färgglada ramar att sätta in foton i.
Idag var vi vid Delsjön med några kompisar på förmiddagen. Det var betydligt kallare än vad jag hade räknat med och jag blev på riktigt varse hur krångligt det är att hitta passande vantar till små barn. De ska helst vara lätta att ta på, vara lagom varma och vara möjliga att leka med. Som ni kanske kan lista ut på den understa bilden uppfyllde Teodors vantar två av de tre kraven idag. Och då kanske man får vara nöjd?

Att föda dig

Publicerad 2011-11-10 15:37:49 i Allmänt,

Att föda dig
till världen
var som att kasta sig ut
från ett högt berg
med världens vackraste utsikt

och jag vill aldrig
landa


Av: Carolina

Förverkliga mig

Publicerad 2011-11-10 13:44:59 i Allmänt,

Solen skiner ute och det ser så vackert ut. Ändå sitter jag i soffan med datorn i knät medan Teodor sover i sin vagn. Inomhus. Det var inte tänkt så. Vi skulle iväg till Skatås och grilla korv på förmiddagen men vaknade försent. Sedan skulle vi iväg till Öppna förskolan och sjunga men blev klara försent. Totalt otajmad dag. Det ligger prylar överallt och mellanmålet står kvar på bordet. Det är så fascinerande att det kan skilja så mycket från dag till dag på flytet.
Jag har tänkt att Teodor ska börja sova en gång per dag istället för två så att han somnar lite tidigare på kvällen. Det gick strålande igår. Han låg och sov i Jimmies famn redan kl 20.30 när jag kom hem från en springtur. Därför låter jag honom sova så länge som han behöver nu istället för att flänga iväg till Öppna förskolan. Ibland är det svårt att prioritera men idag prioriterar jag lugnet före aktiviteter.
Vidare prioriterar jag läsning istället för städning. Jag håller på att läsa Avig Maria av Mia Skäringer. Jag älskar hennes sätt att skriva. Här är ett tänkvärt utdrag:
Förverkliga mig är inte att bli som du. Förverkliga dig är inte att bli som jag. Men såklart ska vi låta oss inspireras av varandra. Det är vackert och nödvändigt för att få lite egen fart.
Så vackert och klokt och viktigt när det känns som att alla andra gör så mycket mer rätt än jag.

Lite extra kladd

Publicerad 2011-11-09 22:58:10 i Allmänt,

När Teodor har ätit klart brukar han få leka fritt med tallriken. Då verkar det på honom som att livet inte skulle kunna vara bättre. Det blir lite extra kladdigt men det är det värt.

Uppsala tur och retur

Publicerad 2011-11-08 23:42:49 i Allmänt,

Nu har jag egentligen mycket att skriva om men timmen är lite för sen för att jag ska orka skriva om allt. Tågresorna till och från Uppsala gick jättebra tack vare godhjärtade medresenärer. Att träffa min kompis som mamma och hennes son för första gången var alldeles fantastiskt. Han är så otroligt vacker och jag önskar av hela mitt hjärta att vi hade bott närmare så vi kunde träffa dem oftare. Han fick en uggletavla av mig som jag har målat själv.


På lördagen var hela familjen på skridskoutflykt på Studenternas och därefter åt vi supergod Plura-middag hos mamma och pappa.
Vi gjorde såklart massa annat också och träffade några fler men det får ni höra om en annan gång.
Godnatt!

Pizzaval

Publicerad 2011-11-02 23:08:08 i Allmänt,

Förlåt för ett smått negativt inlägg igår. Natten till idag sov jag hur bra som helst och dagen idag var betydligt bättre än igår men jag kan knappast påstå att jag har varit smartare. När vi var och fikade på stan idag missade jag nämligen att hämta både bagel och latte i tid. Bageln var kall och latten uthälld när jag hade gett Teodor sin mat och gick för att hämta min. De som jobbade där var himla snälla dock och erbjöd uppvärmning av bageln och gjorde en ny latte till mig utan ens en suck om min virrighet. Sådant uppskattas. Massor.
Efter en trevlig och förvirrad fika gick vi vidare till en lampaffär. Teodor var väldigt fascinerad av så många lampor på en och samma gång och jag såg massa fina adventsljusstakar.
Kvällen har bland annat bestått av att handla blöjor och matsäck inför morgondagens tågresa samt köp av pizza från två olika pizzerior. Jag ville ha stenugnsbakad men det ville inte Jimmie. Tur att vi båda fick som vi ville. Jag hade dock lite problem med att komma fram till vilken av pizzeriorna (en är iofs en italiensk restuarant) som det var mest pinsamt att komma in på med en pizza från ett annat ställe i handen. Då blir man glad när man får en påse till pizzakartongen som täcker tillräckligt.
Imorgon är det alltså dags för mig och lillgrabben att ta tåget till Uppsala med byte i Stockholm. Det ska bli gott med ett glas vin med mamma mormor när vi är framme. Oj, vad jag längtar.

John Blund?

Publicerad 2011-11-01 16:26:49 i Allmänt,

Nej, jag vet inte varför det inte blir blankrad i mina inlägg ibland trots att jag gör blankrad. Och det stör mig. Jag önskar också att jag visste hur man får större text. Det vet jag inte. Och det stör mig nästan mer. Dessutom önskar jag att John Blund hade varit lite mer närvarande inatt så att jag inte hade behövt tabba mig gång på gång idag. När jag väl sov drömde jag mardrömmar mest troligt med anledning av Blondin-Bellas snack om att bli stalkad i Efter tio igår. Inte kunde jag väl tro att jag skulle få mardrömmar av Efter tio med Malou. Kanske ännu en anledning till att inte titta på det?
Blankrad?
Idag har jag känt mig som en dålig mamma bland annat för att jag inte förutsåg att Teodor skulle ramla och slå sig i tvättstugan. Försökte lindra det hela med att göra hallonkräm med socker i. Han ville inte ha. Imorgon är en bättre dag, det vet jag. Tills dess mumsar jag på kakor av Annikas superba recept (http://anhaltannika.blogspot.com/2011/10/supergoda-fjaskkakor.html) och längtar hur mycket som helst till Uppsala.
(Bild från http://www.dollarsofgold.com/blund/bilder/blund1.jpg)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela