carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Simma lugnt?

Publicerad 2012-08-20 20:58:13 i Allmänt,

Det känns som att jag gör allt annat än det just nu, simmar lugnt alltså. Men trots ett trött huvud har jag ett lugn i magen som jag inte känner igen såhär innan terminstart. Försöker att njuta av det istället för att tänka att det är lugnet före stormen. 
 
Pusslet med tider som ska passas går bra än så länge och Teodor stortrivs på förskolan!
 
Här kommer lite bilder som får tala för sig själva.
 
 
Eller den sista bilden kanske kräver sin förklaring.. Den är från en simtävling i Delsjön i lördags. Inte heller där simmade jag lugnt och det var märkligt nog hur kul som helst!

Början på slutet

Publicerad 2012-08-12 21:53:24 i Allmänt,

Vi lämnar snart en fantastisk semestersommar med många fina stunder bakom oss och välkomnar nya rutiner och en hel del tider som måste passas. Jag känner mig märkligt nöjd över detta. Tidigare har jag fått hög puls så fort jag har tänkt tanken att både jag och Jimmie ska jobba heltid men nu har vi hittat en lösning som känns bra i magen. Det är också troligt att jag har blivit bättre på att inte oroa mig onödan. Åtminstone ibland.
 
Helgen har verkligen varit mysig. Vi åkte till Nääs Slott utanför Lerum i lördags för att äta lunch. Solen sken och Teodor strålade när han fick titta på hästarna i stallet. Att jag inte förrän efter ett tag upptäckte att jag inte hade dragit upp dragkedjan i ryggen på min klänning blev snarare något att skratta åt än att skämmas över.
 
 
Efter lite promenerande i de vackra omgivningarna åkte vi via vår tomt i Lerum till Hindås där Teodor fick bada, leka med sin favorithund Zack (Kacka), busa, plocka blåbär och en massa annat. Jag och Jimmie lånade hem ett par våtdräkter för att eventuellt simma tävling på lördag. Idag invigdes den ena av mig.
 
 
Och ungefär såhär känns det att OS är slut...
 

Pojken

Publicerad 2012-08-10 21:02:18 i

Det ligger en liten pojke bredvid mig i soffan. Hans hår blir fuktigt av vällingen som han dricker och han har ljusa lockar i nacken som mina fingrar krånglar in sig i. Jag läser en bok för pojken och frågar frågor om bilderna. Han har svar på nästan allt. Jag får hålla pojken i handen, massera hans små fötter och krama hans starka armar. Han har en pyjamas med seriefigurer på sig som snart är för liten. Pojken säger mamma och ler mot mig och hela jag blir varm. Pojken är min son. Inget kan kännas mer overkligt. Inget är mer självklart.

Dinosaurier, kvällsbad och OS-final

Publicerad 2012-08-10 20:43:25 i Allmänt,

Datorn har varit paj i några dagar men nu är den back in business, så att säga. På tisdag är det tänkt att jag också ska vara det, back in business alltså, och det känns märkligt nog helt okej. 
 
Sedan vi kom tillbaka till Göteborg har vi haft så lite planer som möjligt för att uppskatta tiden så mycket som möjligt. Teodor har varit onödigt morgonpigg och jag onödigt kvällspigg. Den ekvationen har gått sådär. Trots detta och regniga dagar har vi haft det bra. Årskort på Universeum har en stor del i det. Det går inte att nämna ormar, fiskar, dinosaurier eller apor utan att Teodor ska skina upp som en sol och försöka härma deras läten. 
 
 
Igår kväll tog vi vara på solen och åkte till Delsjön för lite kvällsbad. Det var så vackert. Jimmie sprang ett varv runt sjön medan jag och Teodor badade och när Jimmie kom tillbaka brydde sig Teodor inte om att pappa smakade saltsvett, han ville mysa ändå. 
 
 
Och ikväll hände det! Sveriges handbollsherrar presterade på världsklassnivå och tog sig till OS-final!! Hela familjen hoppade runt och klappade händerna när matchen var slut. För att hålla Teodor sysselsatt när det var som mest spännande fick han äta glass. (Det får han aldrig annars nämligen. Höhö.)
 
 
 
 
 

3 små tips

Publicerad 2012-08-02 12:17:11 i Allmänt,

Här kommer tre enkla små tips som jag gärna vill dela med mig av. En liten varning först bara, tro inte att ni kommer att spricka av inspiration när ni har tagit del av tipsen.
 
1. Sommardrink
Om du vill ha något gott att dricka som förmodligen är ganska nyttigt, blanda följande i ett lagom stort glas:
Mineralvatten
Lättdryck av valfri smak och mängd
Frysta bär
 
2. Bröd
Om du anser det var lite väl krångligt att baka bröd, köp en påse som det till exempel står Grekiskt lantbröd på som du bara behöver blanda med jäst och vatten. Ja, det ska ju knådas och jäsas och gräddas också men det är klart värt besväret.
 
3. Hyllpapper
Gå till en affär som säljer hyllpapper. (TGR på Avenyn har, till exempel) Klä sedan in hyllorna i ditt skafferi eller motsvarande och bli lite, lite gladare varje gång du tar något från hyllan. 
 
 
 
Sprack ni?
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela