carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Dansa, pausa.

Publicerad 2012-06-20 23:29:41 i Allmänt,

I tisdags följde Teodor med mig till jobbet efter 1,5 års-kontroll på BVC. Teodor trivdes verkligen inte som fisken i vattnet på BVC och inte blev det bättre med en trött mamma som tog av honom skorna utan förvarning. På mitt jobb stortrivdes han däremot. Hoppas att han kommer vara lika lycklig när han börjar högstadiet..
Efter slappt och högst ineffektivt jobbande var det för fint väder för att åka hem så vi stannade på stan. Utanför Artisten bjöds det på afrikansk musik och dans och Teodor var inte sen att försöka ta en plats i gänget.
Idag har vi hunnit med både häng i Slottsskogen, Liseberg med dans i diskorummet, tvättning och packning samt tårtkalas på terass med mousserande vin. (Det sistnämnda gällde bara mig)
Så imorgon är det alltså dags att åka nordösterut för midsommarfirande. Sedan ska jag och Teodor stanna kvar däruppe och göra så lite som möjligt utan att få tråkigt och vi ska njuta av ögonblicken. Det kommer att bli magiskt, det känner jag på mig. (Pappa kommer saknas, förstås)

Vinga och vatten

Publicerad 2012-06-18 21:47:29 i Allmänt,

Förra veckan var det skolavslutning på jobbet och jag ansträngde mig allt jag kunde för att förstå att det har passerat ett helt år sedan jag var där och hälsade på med Teodor och ammade i smyg i ett rum längst bak i kyrkan. Denna gång satt jag nästan längst fram i kyrkan och jag kände mig lugnare nu. Mer närvarande.
På fredagen åkte hela kollegiet på överraskningsbåttur till Vinga. Bättre kollegor kan man inte ha, så är det bara.
Efter en dag till havs bar det av till förskolan där Teodor hade haft sin sista dag för terminen. Personalen uppskattade de presenter som Teodor så stolt hade överlämnat när han kom dit på morgonen. Efter hämtningen rusade vi hem, packade väskan, jag duschade så snabbt jag kunde och sedan åkte vi till Teodors farmor där han skulle sova själv för första gången. Stora, lilla killen. På vägen hem gällde det att vara effektiv då det bara var några minuter kvar tills jag och några kompisar skulle ses på O´learys för att sedan hoppas på svenskt mirakel från läktarplats på Gamla Ullevi. Trafiken vid Korsvägen tycktes dock strunta i bordsbokning på O´learys så jag tänkte kreativt och använde bilfläkten som hårtork. Vad gör man inte? Kvällen blev lyckad trots svensk förlust och väldigt mycket regn framåt småtimmarna. Vi var genomblöta när vi kom hem och skulle lägga oss. Nästan lika blöta som jag blev imorse när Teodor väckte mig genom att hälla ett glas vatten över min rygg.
Nu ska det bli skönt med lite sommarlov snart..

Läskiga kaniner och EM-rus

Publicerad 2012-06-10 10:58:55 i Allmänt,

Söndag förmiddag och regnet blåser på tvären. Teodor vaknade kl 6.00 och valde att somna om till kl 9.00! Helt fantastiskt! Perfekt, då kan jag gå och handla lite god frukost, tänkte jag. Teodor hade dock inte gett oss tillräckligt med sovmorgon för Willys öppnade inte förrän kl 10.00... Blev en bra frukost ändå och snart ska jag baka bröd. Fuskbröd, såklart. En påse som blandas med vatten är en lagom utmaning för mig.
Igår var vi på IKEA och drömde oss bort... För er som inte vet om det så har vi köpt en tomt och har därmed ett helt hus som ska inredas om ett tag. Känns helt fantastiskt och det ska bli intressant att se hur en velig våg som jag ska kunna fatta alla dessa beslut om hur vi vill ha det. Det var tillräckligt svårt för mig att fatta ett beslut om vilken kö jag skulle välja i lunchrestaurangen.
Efter IKEA gick vi till Liseberg och hamnade på en helt fantastisk kaninshow! Hela familjen roades och efteråt stannade vi en stund för att hälsa på skådespelarna. Teodor var rädd för de stora, gröna kaninerna när de kom för nära. Själv tyckte jag att de andra skådespelarna var snäppet läskigare men det var bara att bita ihop och visa en positiv och avslappnad inställning.
För övrigt pågår fotbolls-EM för fullt och jag tycker att det är lite överdrivet skoj och oroar mig redan över hur tråkigt det kommer att bli när det tar slut.

Att vara snäll mot mig

Publicerad 2012-06-07 22:24:11 i Allmänt,

För ett par dagar sedan kom jag till en insikt. Jag skulle aldrig ställa så höga krav på andra som jag ställer på mig själv. Jag borde vara snällare mot mig själv. För allas skull. Det låter så självklart när jag skriver det nu men jag har verkligen försökt påminna mig själv om detta och det har gjort mig mindre stressad och mera glad. Klappar mig själv på axeln för denna insikt och njuter lite extra av mina mysiga grabbar som alltid är söta men de är extra söta när de sover. Tillsammans.

Istrien och springa igen

Publicerad 2012-06-03 22:25:09 i Allmänt,

Idag satte jag mig i sadeln igen. För första gången sedan Göteborgsvarvet var jag ute och sprang. Om det inte räknas när jag har sprungit till bussen förstås och det gör det ju inte. Flåset var kvarlämnat vid Älvsborgsbron och likaså trycket i steget. Skit samma, tänker jag nästan ärligt. Efter ett glas rödvin igår anmälde jag mig till Midnattsloppet och jag försöker intala mig själv att jag inte bryr mig hur det kommer att gå.
Sedan förra inlägget har en hel del hunnits med. Hela lilla familjen spenderade en fantastisk vecka i ett hus i Istrien. Jag blev kär i hela atmosfären där och kände en stor dos separationsångest när vi skulle åka hem igen. Den lindrades dock av vetskapen om att vi skulle hälsa på min familj och fina vänner i Uppsala direkt när vi kom hem. Åh, vad jag ville stanna tiden. Hela tiden. Och det är väl på något sätt sådana stunder som livet går ut på?
I veckan har Teodor haft gårdsfest på sin förskola. Det satt en lista i hallen på förskolan med saker som föräldrar gärna fick hjälpa till med. Jag skrev upp mig på brödbak till brödförsäljningen och fick genast prestationsångest. Jag visste att de inte är så förtjusta i att man tar med sötsaker till förskolan men jag var inte så sugen på (och är inte så duktig på) att baka bröd så jag tänkte att jag skulle baka kakor istället. Som vanligt lånade jag Annikas kakrecept http://anhaltannika.blogspot.se/2011/10/supergoda-fjaskkakor.html. Och de blev himla bra. Trots det tänkte jag att jag kanske borde ha bakat bröd också, eller istället. Det borde jag ju såklart inte, visade det sig. Kakorna dög alldeles utmärkt och sålde slut väldans fort. Svärmor var snäll och offrade sig på att köpa en påse. Själv köpte jag två påsar bullar att fylla frysen med. I övrigt gjorde Teodor en strålande insats på scenen i avdelningens uppträdande i samband med festen. Han satt som förstenad och märkte knappt av publiken när de spelade upp Sagan om den lilla gumman. Senare blev han tillsynes nöjd med att fiska upp osaltade popcorn i fiskdammen. Summa sumarum en trevlig tillställning och jag passar gärna på att ge en stor eloge till förskolepersonalens omsorg, engagemang och tålamod. Hoppas ni förstår hur viktiga ni är och hur tacksamma vi är.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela