carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Mors dags-loppis

Publicerad 2011-05-29 19:33:27 i Allmänt,

Idag är det alltså Mors dag. För att inte bli för sentimental ska jag istället för att berätta om hur stolt jag är över att vara mamma till Teodor beskriva vad vi har gjort de senaste dagarna.

I torsdags träffades föräldragruppsmammor och bebisar i Slottsskogen för picknick. Sju småkillar och två småtjejer. Vi tog som ni förstår upp en hel gräsmatta. Det var trevligt! Efter detta gick några av oss via stan hem. Efter kaffe och dricka tog vi ett nödvändigt stopp på Handels för att låna toaletterna. Vi kände oss lite malplacerade när vi gled in där på rad med våra barnvagnar och möttes av kostymklädda herrar.

I lördags var hela familjen på stan. Jag hade fått för mig att vi behövde ett sådant där halvt tält som man kan ha på stranden för att skapa skugga. Vi köpte därför ett på Babyproffsen men när vi kom hem insåg vi att vi hade köpt hel fel typ av tält. Det var på tok för stort och alldeles för krångligt att sätta upp. Blir till att lämna tillbaka. Vi hittade också en leksak med sugpropp så att den kan sitta fast på bordet. Det fungerar för det mesta men ibland är Teodor lite för stark och får loss den från bordet och har ner den i golvet ganska snart.




Idag har vi firat Mors dag genom att mamma (jag) fick strosa runt på Megaloppis i Majorna. Var väldigt mycket folk men jag hade trots det kunnat gå i ett par timmar till. Jag fyndade några böcker, en fin mössa och ett par regnbyxor. Allt till min lille son. Efter loppisen åkte vi hem till Teodors farmor som också hon hade fyndat på Loppisen till Teodor. Bland annat fick han en söt mössa samt några fina dregglisar från Lillofant. (butiklillofant.blogspot.com) För övrigt känns det som att det är nära tills Teodor börjar krypa nu. Han har börjat sätta sig på knäna men kommer 9 ggr av 10 fortfarande bakåt.


Andra förskoleavslutningen!

Publicerad 2011-05-25 22:25:10 i Allmänt,

Nu är det en trött mamma som skriver. Idag har vi nämligen varit på Öppen förskoleavslutning... igen. Denna gång var det circustema och därför fick Teodor vara clown. Mamma och pappa fick vara sig själva. Det var med blandade känslor som jag försökte pensla på en clownnäsa på söta Teodor. Han är ju för liten för att förstå och därför brottades jag med huruvida det var okej att göra så om det var för min egen skull? Han blev iallafall en väldigt söt clown och vi har tagit bilder som vi kan visa honom när han blir lite äldre. Teodors grupp framträdde med två låtar i kyrkan. Det var en herrans lång och trevlig avslutning som aldrig verkade ta slut. När det var dags för fika var vi för trötta för att stanna.




Och här kommer lite bilder på Teodor innan clownförvandlingen. Bland annat när han lyckades fånga sig själv i IKEA-kassen.





Första förskoleavslutningen!

Publicerad 2011-05-24 17:19:03 i Allmänt,

Vi är just hemkomna efter Teodors första förskoleavslutning! Vi kom precis i tid till kyrkan och efter sångstund där var det fullt hus i huset bredvid med ballonger, serpentiner, smörgåsar, tårta och majskrokar. I kyrkan var Teodor mer intresserad av att äta upp sånghäftet än att sjunga. Vi gick hem innan fiskdammen men damerna var snälla nog att uppmärksamma detta så vi fick med oss en fiskdammsfångst hem ändå. Känns lite som fusk. Fångsten bestod av en godispåse innehållande en tablettask och såpbubblor! Nöjda föräldrar och nöjd son. Nu tvärsover Teodor i bilstolen hemma och jag väntar på att han ska vakna så han kan äta så jag kan åka och springa... Om vädret fortfarande tillåter.

Ojdå. Nu ÖSER regnet ner. Vad synd.


Kändisbarn!

Publicerad 2011-05-23 17:09:51 i Allmänt,

Försöker smälta att vi träffade Loui Eriksson och hans familj i en barnklädesaffär på stan idag. Och att hans dotter blev stormförtjust i Teodor. Hon klappade på Teodor och försökte ta hans napp. De kanske gifter sig någon dag, hon och han, vem vet? Jag har spelat handboll med Louis fru och hennes syster så jag stannade och pratade lite med dem. Loui blev jag dock för blyg för så jag bara hejade lite försiktigt på honom. De hann knappt ut ur affären innan jag ringde till Jimmie och berättade vad han hade missat. Det lär ta ett tag för honom att komma över det. ;)

Efter stan gick vi till parken och låg på en filt och hade det mysigt. Även Fritjof var med.

Missade såpbubbellåten!!

Publicerad 2011-05-20 22:13:53 i Allmänt,

Sedan ungefär en vecka tillbaka har Teodor sovit sämre på natten. Han vaknar varannan timme och har svårare att somna om än han har haft tidigare. Jag tror dock att jag ska orka lika mycket på dagarna ändå men efter Öppna förskolan igår kändes det som att jag skulle svimma av trötthet. Hoppade därför över fikat och gick hem direkt efter sången. Till frukost hade Teodor ätit en hel portion med gröt och sedan dess hade han knappt ätit och han visade inget tecken på hunger förrän i slutet av sångstunden. Vi satte oss då i kyrkbänkarna och ammade och tittade på när de andra sjöng. Till min stora sorg insåg jag att vi hade avvikit precis innan såpbubbellåten!! Den som Teodor tycker så mycket om! Eller sången kanske inte är den bästa men han brukar vara väldigt fascinerad av såpbubblorna och jag brukar tycka om att se honom så fascinerad. Jag tittade ner på Teodor och såg att han var lyckligt ovetandes om vad han missade medan han slurkade i sig mjölken.

Inatt tycktes den dåliga sömntrenden ha vänt och Teodor sov bra igen. Även under dagen idag har han tagit ett par rejäla tupplurer. Även mamma passade på att sova lite extra.

Imorgon är det dags för Göteborgsvarvet! I år tänkte vi dock nöja oss med att stå vid sidan och titta på.

Att sätta avtryck

Publicerad 2011-05-18 22:03:19 i Allmänt,

Jag kommer nog alltid att le lite när jag tittar på dessa. Ni som inte har provat ska veta att det inte är så lätt att göra handavtryck med små händer som har gripreflexer. Men vi försökte. Och det är det viktigaste.

Mattopplista

Publicerad 2011-05-18 10:56:23 i Allmänt,

Detta är Teos mattopplista so far:

1. Färsk bröstmjölk
2. Morotspuré
3. Majspuré
4. Palsternackspuré
5. Potatismos
6. Bröstmjölk ur flaska
7. Bröstmjölksersättning ur flaska

Något annat har han inte fått smaka på än. Tänk vad mycket han har kvar att vara med om i sitt liv! Mitt hjärta värker när jag tänker på det. För att underlätta framtida barnvaktande ska vi jobba lite på plats 6 och 7.

Och ja, jag tycker om att ta kort på Teo när han äter. Han är liksom extra söt då på något vis. Och nej, jag får inte skriva ut hela hans namn förrän jag har köpt och målat alla hans bokstäver.





För snål för Teodor?

Publicerad 2011-05-17 23:06:39 i Allmänt,

Idag har jag inte velat släppa taget om Teodor. Jag har pussat på honom massor, massor, massor och tittat på honom och känt en kärlek som gör ont. På ett bra sätt. Finns inte ord för att beskriva min lycka över att han finns i mitt liv så jag ska inte ens försöka förklara. Istället delar jag med mig lite av vad som har hänt den senaste tiden. Det är liksom lättare att berätta om och att förstå.

Sedan cirka en vecka tillbaka (jag har tappat tidsuppfattningen) har vi bytt ut liggdelen till sittdelen i vagnen. Känns som en milstolpe. Han känns nästan vuxen nu.



Vi (läs Jimmie och Teodor) har också hittat ett nytt intresse. Blåsa såpbubblor. Vem som uppskattar det mest vet jag inte riktigt. Lägg gärna märke till den ofantligt stora bubblan som duktiga pappa har blåst upp.



Vidare har jag återupptagit mitt konstnärsintresse. Eller ja, intresset har funntis där hela tiden men det är först nu jag har haft ro att göra något åt det. Fick tummen ur och grundmålade de tavlor som Teodors fot- och handavtryck ska vara på. Har även målat bokstäver som jag köpte på Panduro i måndags. Skäms lite över att jag var för snål för att köpa hela hans namn. När jag såg hur fint det blev kände jag att det kanske är värt att köpa tre bokstäver till för 18 kr styck. När det nu blir. Tills vidare kanske jag ska presentera honom som Teo?


Fredag den trettonde

Publicerad 2011-05-13 16:49:09 i Allmänt,

Var bör man tillbringa denna dag om inte på akuten!? Kan börja med att lugna er med att allt gick bra tillslut och att Teodor mår bra.

Det som hände var att Teodor åkte runt med sin gåstol i vardagsrummet och råkade åka in i en spegel så att den välte över honom!! Vi hade ställt vår helkroppsspegel mot byrån och ca 15 minuter tidigare busade jag och Teodor framför spegeln och så tänkte jag att det nog är bäst att flytta Teodor en bit bort så att inte spegeln välter... Tänkt och gjort flyttar jag på Teodor istället för att ta bort den förbannade spegeln! Så lätt att vara efterklok ibland. Jimmie kom hem strax efter olyckan och vi försökte lugna oss med att Teodor uppträdde som vanligt. Vi ringde iaf sjukvårdsupplysningen (1177) för säkerhets skull och de rådde oss att låta en läkare kolla på Teodor. De sa att det är svårt att se på barn under 6 månader om de är påverkade av slag i huvudet och därför bör det kollas noga. Jag var mest orolig för Teodors nacke eftersom spegeln hade legat över hans huvud så att nacken var böjd. Vi åkte därför till Östras barnakut och där konstaterade de att det inte var någon fara med vår lille älskling och de sa att vi hade haft tur att spegeln inte hade gått sönder. (Vågar inte ens tänka på vad som hade kunnat hända då) 

Efter detta åkte vi till Allum och jag ville köpa massa presenter till Teodor som för att stilla mitt dåliga samvete. Vi köpte bland annat badkläder av finaste kvalitet och med lång ärm och långa ben samt en solkeps. Det hjälpte dock föga för mitt samvete.

Eftersom allt gick bra tillslut hade vi ju ändå tur i oturen och vi lärde oss en läxa - Nu är det hög tid att barnsäkra hemmet så att inte fler olyckor händer, vare sig det är fredag den trettonde eller ej!

Le

Publicerad 2011-05-10 23:33:52 i Allmänt,

Hur lärde du dig att le
när någon ler mot dig?
Jag lärde mig det
av dig


Av: Carolina

Inte jättejobbigt

Publicerad 2011-05-10 23:31:24 i Allmänt,

Idag var det inte jättejobbigt att vara mammaledig. Jag och Teodor tog en prommis till Delsjön och mös i skuggan.



På väg hem körde vi nercabbat till en början...



Sedan blev jag lite orolig för alla golfbollar men det kanske var obefogat?

Min son

Publicerad 2011-05-10 23:14:20 i Allmänt,

Flera gånger om dagen
tittar jag på dig
och försöker förstå
att du är min son
Samtidigt finns det
ingenting
som är mer
självklart


Av: Carolina

Bakåt framåt

Publicerad 2011-05-04 16:46:48 i Allmänt,

Jag tror mig veta
hur det känns
när du kämpar
för att komma framåt
men bara kommer
bakåt

Men för dig kanske
bakåt är framåt?



Av: Carolina





Dags att deklarera...

Publicerad 2011-05-01 11:19:08 i Allmänt,

Men istället för att göra det passar jag på att skriva ett inlägg till. Vad jag inte skrev i det förra inlägget var att Teodor igår vände sig från rygg till mage för första gången! Vi såg inte när det hände men vi såg när det hade hänt. Dessutom har han börjat ta sig fram i sin gåstol nu. När vi lagade mat igår fick vi passa hälarna så vi inte blev påkörda! Och att tyda av den här rörelsen är det väl bara en tidsfråga innan han kryper? ;)



Han är inte rädd för att ge sig på gigantiska händer iallafall.






Nä, nu kanske det är dags att deklarera...

Nu kommer våren, det har jag lärt mig

Publicerad 2011-05-01 10:49:09 i Allmänt,

4-månaderskontrollen gick bra. Jag och Jimmie hade gissat på vikten igen. Jimmies bud var 7450 g och mitt 7300 g. Barnmorskan trodde 7100 g så när det var dags för vägning tog Jimmie tillbaka sitt bud. Vågen stannade dock på 7470 och Jimmie påstod att han aldrig någonsin sagt något annat än 7450 g. Sådan är han, min älskling. Undrar om min son blir likadan. Längden gissade vi aldrig på men den var 68 cm. För övrigt hade Teodor lite torra fläckar på kroppen som vi måste behandla med hydrokortison och miniderm och han får bara bada en gång i veckan. Vi blev rekommenderade att inte gå på babysim innan utslagen är borta.

Efter BVC-besöket delade vi på en hawaiipizza i parken innan jag och Teodor åkte vidare till Slottsskogen för att träffa magplaskmammorna. Blev en långfika i solen. Absolut inte helt fel.

I fredags gjorde familjen Sjölund/Persson ett försök att piffa upp balkongen. Vi åkte till Plantagen men väl där hade vi ingen riktig koll på vad vi skulle ha. Vi kom hem med en blomlåda som var typ en halvmeter för stor och alldeles för många och ogenomtänkta blommor. Och jag som vill flytta till hus och tomt...

Efter detta handlade vi iskuber att frysa in Teodors småportioner i och sedan avnjöt vi en glass på Lejonet och Björnen. På kvällen blev det grillning uppe på ett berg med trevliga vänner. Bland oss fanns en liten kille som föddes 1 dag efter Teodor.

Vid Lejonet och Björnen.

Igår var det dags för Valborgfirande! Jag vaknade alldeles för tidigt och ville få ut så mycket som möjligt av dagen. Vid 13-tiden (fråga mig inte vad vi gjorde innan dess) var vi äntligen på väg ut men då höll jag på att klappa ihop av trötthet. Insåg att det inte skulle bli så rolig Valborg i mitt trötthetstillstånd. Tröttheten gjorde mig nämligen oerhört bitter. Tog en kvalitetsnap på en timme och sedan var jag glad och någorlunda pigg igen. Vi promenerade ner till Trädgårdsföreningen och jag hade Teodor i babybjörnen. Upptäckte att vi glömt både småhanddukar och filt till Teodor. Helt pigg var jag nog inte när vi gick trots allt. Tog en mysig lunchfika på Trädgårdscafét efter en lång kö som var värd besväret. Sedan gick vi för att titta på cortégen vid Viktor Rydbergsgatan. Riktigt trevligt hade vi det, den lilla familjen. På kvällen lagade vi en god Linas matkasse-middag och sedan var jag i säng före elva. Summa sumarum, en heltrevlig Valborg från kl. 14.00!

Vid Poseidon.Myslunch!Teodor har lärt sig att stoppa in nappen själv!I väntan på cortégen.Har han börjat snusa?!På kvällen ville Teodor hellre kolla på hockey än gå och lägga sig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela