carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Längtan, saknad och nuet

Publicerad 2012-01-29 22:06:27 i Allmänt,

Igår var vi på IKEA. Inte helt oväntat var vi inte ensamma. Teodor tyckte att det var oerhört skoj att krypa så fort han kunde och utforska alla rum. Medan Jimmie var på ett ställe och vagnen på ett annat försökte jag springa efter Teodor som absolut inte ville att jag skulle lyfta upp honom. Handlingen blev inte speciellt effektiv som ni förstår men trots det fick vi tag på det vi behövde. Och lite till.
Idag gick vi till en liten backe för att åka pulka på förmiddagen. Det var himla mysigt och en sådan där typisk grej som jag längtade till innan jag fick barn. Kom dock på mig själv att längta till Teodor är lika gammal som den där lille killen som körde snowracer runt pinnar som hans pappa hade satt upp. Samtidigt kan jag sakna när Teodor låg i sitt babygym och vi tyckte att han var så oerhört duktig som kunde föra sin hand till de plingande föremålen. Trots längtan och saknad uppskattar jag verkligen nuet. Förutom när jag kliver på vassa leksaker. Den smärtan är underskattad.

Mamamam

Publicerad 2012-01-26 20:33:55 i Allmänt,

Nu har jag gett upp det där med att träna mitt på vardagen. Teodor gillar det helt enkelt inte. Minst sagt. Vad han däremot gillar är att dansa. Idag var vi på musikstund på Öppna förskolan igen och Teodor stannade i ringen lite längre stund än sist. Däremot var han inte stilla. Han hoppade upp och ner och var väldigt exalterad!
Saker som Teodor visar att han förstår är: lampan (klassiker), mamma, pappa, bordet, fönstret, soffan, sängen, tavlan, TVn, strumpan, banan, nappen, boken, bollen, bilen, farmor. Jag är väldigt imponerad och får ge hans pappa mycket cred för att Teodor har lyckats lära sig alla dessa ord. När det gäller att prata själv är det väldigt svårtolkat. Innan jag fick barn hade jag någon slags bild av att allt skulle vara lite mer svart eller vitt. Att det skulle vara tydligt när de lär sig gå, vilket som är deras första ord osv. Så är det alltså inte. Jag kan fortfarande inte svara på om Teodor har sagt något ord än. Han säger ju mamamam och och ibland dada för tack tack. Räknas det? Och spelar det någon roll? Antagligen inte. Något jag vet iallafall är att han älskar messmör. Lite för mycket, om han frågar sin mamamam.

Pulkapremiär!

Publicerad 2012-01-22 21:56:13 i Allmänt,

I somras var vi på bakluckeloppis vid Slottsskogen. Där fyndade vi en pulka. Tror att den kostade 20 kronor, om jag inte minns fel. Jag tvekade lite när vi skulle köpa den eftersom den tar så mycket plats och dessutom kändes vintern väldigt långt borta just då. Blev tack och lov övertalad att köpa den ändå och efter dagens pulkapremiär på Ruddalen kan jag säga att den var värd varenda krona och varje centimeter den har tagit upp i källaren. Och det tror jag att Teodor håller med om.

Bildkavalkad!

Publicerad 2012-01-21 17:38:20 i Allmänt,

Den tidigare avsaknaden av bilder ska nu kompenseras. Vi inleder med ett par bilder från Teodors andra 1-årskalas som ägde rum i vår lägenhet med Jimmies familj och släkt.
Bilderna nedan är ifrån mysiga Bertilssons stuga vid Delsjön.
Och här kom morfar på besök och Teodor tittar på sin favoritfilm, Teletubbies!
Här besöker vi lekparken i Slottsskogen. Teodor var mest intresserad av att krypa därifrån. Sedan fikade vi på Villa Belparc.
Ett par bilder från veckan...
Och så ett par från idag när det för första gången på väldigt länge kom snö och då kom det rejält! Efter promenaden tog vi en fikapaus på ett närliggande café. Teodor är så fantastiskt kittlig!

Mammig

Publicerad 2012-01-19 20:39:07 i Allmänt,

De senaste dagarna har Teodor varit mycket mer mammig än tidigare. På Friskis & Svettis igår blev han jätteledsen på barnpassningen så jag hann bara träna i 20 minuter. Jag hoppas att det snart går över så att han inte behöver bli så orolig när jag lämnar rummet.
Idag gjorde vi come back på Öppna förskolan på Landala kapell. Teodor är fortfarande inte så intresserad av att sitta stilla alltför länge på sångstunden men han tycktes ändå trivas. Efter sångstunden gick vi ner på stan en sväng och då satt han som ett ljus i vagnen i affär efter affär.
Det är så logiskt. Alla fattar utom jag.

Varning för ras?

Publicerad 2012-01-14 21:54:51 i Allmänt,

Vill börja med att säga att ni är för söta som läser min blogg. Ni är inte jättemånga men ni är jätteviktiga varenda en. Vill därför be om ursäkt för att jag har varit lite dålig på att uppdatera. Jag har två orsaker till detta, nämligen jobb och tekniska problem. På grund av orsak två bjuds ni inte på några foton denna gång.
Jag har alltså börjat jobba nu. Två dagar i veckan. Alldeles lagom och faktiskt kul. Kvalitén på de ickejobbande dagarna har höjts avsevärt trots att jag trivdes redan innan.
Allt känns faktiskt sådär bra nu att jag är livrädd att allt ska rasa. Ska jag hålla andan och stå stilla så att inget förstörs eller ska jag slappna av och njuta? Ja, jag tror att jag vet svaret på den frågan. Och jag önskar så innerligt att ni som läser detta också ska få ha det bra. Det är ni värda. Varenda en.
Även Teodor tycks trivas med livet. Han googlar och kvittrar mer och mer för varje dag som går.

Och jag säger till alla jag känner om dig, att min lilla Teodor vet mer än mig. (Vaggvisa för fyktbenägna, HH)

Vad vi än gör

Publicerad 2012-01-08 00:05:29 i Allmänt,

Vad jag än gör
hur jag än gör
kommer jag aldrig vara tillräcklig
för dig

Vad du än gör
hur du än gör
kommer du alltid vara mer än tillräcklig
för mig


Av: Carolina

Very Important Popcorn

Publicerad 2012-01-07 22:54:43 i Allmänt,

Igår följde Teodor med sin farmor på barnfest på Svenska Mässan så jag och Jimmie fick tid att fixa lite hemma. Jag trodde vi skulle hinna hur mycket som helst i hur långsam takt som helst. Det blir inte alltid som man tänkt sig men trots att det var stökigare när de kom hem än när de gick och kastrullerna var mer vidbrända så gick livet liksom vidare. Ett par timmar senare skulle jag och Jimmie iväg på bio, V.I.P. Vi halvsprang dit, stoppade några dumle från loungen i fickan (ja, det var lov), plockade med oss en VIP-popcornkartong och en coca cola var och gick och satte oss i de stoora fåtöljerna. Mys.
Filmen vi såg var The Stig Helmer Story. Den var väl helt okej om man inte hade så höga förväntningar. Och ja, vi drog ner medelåldern i salongen. Tack å lov.

Zzzzzova..

Publicerad 2012-01-05 21:44:14 i Allmänt,

Teodor sov som sagt i sitt rum igår. Kändes lite konstigt men ändå bra. Han vaknade vid halv fyra och då gick jag in till honom. Han lade sig snabbt ner igen men det tog ungefär en halvtimme innan han somnade om ordentligt. Nästa gång han vaknade var vid sextiden när Jimmie gick upp. Då fick Teodor sova vidare bredvid mig. Jag hade ställt klockan på 8.30 eftersom vi skulle åka till Lek- och buslandet vid 9.30. Istället för att gå upp när klockan ringde somnade vi dock om igen och sov till kl. 9.15!! Brådis, brådis! Vi hann konstigt nog ikapp dem vi skulle iväg med så det löste sig ändå. Teodor stortrivdes i bollhavet men jag vet inte om jag tycker att stället var värt 100 kronor i inträde.

1-årsbesök på BVC

Publicerad 2012-01-04 22:55:57 i Allmänt,

Ett stick i varje lår. Vaccination. Har gått så smidigt de andra gångerna och jag har stålsatt mig och hållt mig stark och lugn både inuti och utanpå. Idag gick det inte så smidigt. BVC-sjuksköterskorna stod redo med varsin spruta på varsin sida om Teodor. Min uppgift var att hålla undan Teodors armar samt klämma åt hans fötter mellan mina ben. Jag klarade en av uppgifterna. När den ena sjuksköterskan stack sprätte Teodor till med benen med full kraft så att den andra sprutan rispade upp hans lår istället för att åka rakt in i huden. Aj aj aj. Stackars lilla älskling. Det började sippra ut lite blod och jag kände i hela magen hur ont det gjorde att Teodor hade ont. Som om inte det vore nog var vi tvungna att göra om hela proceduren med en ny spruta. I samma lår. På samma ställe. Aj. Lillplutten min tröstades sedan med en banan och lugnade snart ner sig.
Bortsett från sprutincidenten var det ett bra BVC-besök idag där jag fick möjlighet att diskutera lite saker som jag har funderat på. Mest sovrutiner. Vi ska låta Teodor sova i sin säng även på dagen så att han vänjer sig mer med den. Vi har även flyttat in hans säng i sitt rum nu. Han somnade förvånansvärt fort ikväll men jag anar att det kan ha med sprutorna att göra.
På juldagen tog Teodor några steg på rad. Vi räknade till sex stycken men det kan ha varit fem också, eventuellt fyra. Men det var några steg på rad iallafall. Ett par dagar senare gjorde han om det men nu tycks han inte riktigt våga. Han är för söt när det ser ut som att han vill. På förmiddagen idag ställde han sig upp på egen hand några gånger. Såg riktigt akrobatiskt ut.
Senare kröp han ner i sin leksakskorg. I saker-på-b-korgen.
Min Bebis.

Nytt år, mera marängsviss

Publicerad 2012-01-01 22:31:39 i Allmänt,

Ett nytt år är här nu. Det gick inte att stanna i 2011 trots att jag ville. Det nya året blir säkert bra det också men att lämna det bästa året i mitt liv bakom mig skapar lite olust och rädsla. Sakta och säkert försöker jag välkomna det nya året och sträcka ut armarna åt allt det har att erbjuda. Och vem vet, kanske sitter jag här nästa år med samma vånda? Jag hoppas det.
Jul, Teodors första födelsedag och nyårsafton är nu avklarat. Det gick i en rasande fart och jag hann knappt förstå vad som hände. På Teodors födelsedag gav jag och Jimmie Teodor lite paket på sängen på morgonen innan vi åkte skridskor med två av Teodors kusiner på ett blåsigt Studenternas. På eftermiddagen hade vi kalas för Teodor i mamma och pappas lägenhet i Uppsala. Vi bjöd på hamburgare, tågtårta (designad av Jimmie) samt hemmagjorda kakor. Dessutom hade vi fiskdamm och frågesport om Teodor. Vi började kl.17 och när klockan redan var 20 förstod jag ingenting. Dagen efter åkte jag och Teodor ut till sommarstugan med mamma. Verkligen välbehövligt och mysigt. Vi drack rödvin till lunchen "för att få upp värmen" innan gick på en rogivande promenad.
På torsdagen hälsade några av oss i familjen på min goa farmor. Hon var så glad över att se oss och vi var så glada över att se henne och att hon blir väl omhändertagen. På kvällen var jag ute och drack vin (igen) med en mycket god vän som är en relativt nybliven mamma. Den kvalitetstiden var obetalbar.
Sedan kom fredagen. Inte kul. Även denna dag var fullsmackad med planer men de fick ställas in på grund av sjukdom. Sakta och alldeles för säkert gick det upp för oss att nyårsfirandet med mina bröders familjer skulle gå av stapeln utan oss. När vi vaknade på lördagen insåg vi att det var lika bra att rulla hem till Göteborg igen. På självaste nyårsafton. Vi var framme i lägenheten i Göteborg vid 18-tiden och det enda som hade hållit mitt humör på en någonsånär rimlig nivå på vägen hem var att jag skulle köpa marängsviss när vi kom fram. Något kul ska man väl få ha? Tydligen inte. När jag kom fram till Willys hade de stängt för 10 minuter sedan. Kul. Gick hem igen och blev provocerad av alla nyårsfinklädda människor och tyckte väldigt synd om mig själv. Gissa om jag var en mysig sambo och mamma när jag kom hem igen? Jimmie gjorde vad han kunde för att rädda kvällen och hittade en affär via nätet som hade öppet. Därmed tog jag bilen, körde en lagom lång omväg till affären och handlade marängsvissingredienser för ett helt kompani. Hemma igen ca 19:30. Middagen klar ca 20:30. Jag och Teodor somnade i soffan ca 22. Jimmie väckte mig för tolvslaget 23:50. Jag skålade med vatten kl. 00:00. Vi stod vid fönstret på exakt samma plats som för exakt ett år sedan. Då skålade jag i avslagen julmust och tänkte att nästa år, då blir det fest. Kl.00.05 frågade jag Jimmie om jag fick gå och lägga mig igen. Och då var det ändå inte jag som hade varit sjuk. Det blev alltså inte en jättekul nyårsafton men vad gör det när vi hade haft ett fantastiskt år?
Tack, älskade Teodor, för att du uppskattade marängsvissen. Och för allt annat du ger oss.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela