carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Blir aldrig klar

Publicerad 2012-02-25 16:38:11 i Allmänt,

Tillvarokänslan är av det slaget just nu att jag inte har tid att bli klar med någonting alls. Hela tiden finns det leksaker att plocka upp, disk att diska, barn att mata, barn att ge sovmöjligheter, barn att undvika skada sig, barn att lära sig världen och goda värden, barn att gosa med osv. Det låter kanske inte som en katastrofsituation och det är det inte heller. Långt ifrån. Men det är bra stressande att aldrig ha tid att sitta ner och dricka en kopp kaffe eller att få äta en hel portion någotsånär varm mat när man är hungrig. Att ha barn ger mig hela tiden nya perspektiv. Igår var jag löjligt lycklig över att få åka buss till jobbet, till exempel. Att bara kunna sitta där och lyssna på radio och sedan enkelt kliva av utan bök kändes hur lyxigt som helst. Missförstå mig inte, jag älskar fortfarande att vara mamma och vill inte byta det mot något. Inte ens mot att få åka så mycket buss jag vill.
Förra veckan flög jag och Teodor till Stockholm. Ditresan gick strålande men hemresan var lite värre. Jag väljer att inte gå in på detaljer men jag kan säga att ingen av oss var speciellt pigga någon när vi nuddade västkustsk mark igen. Det var såklart supermysigt att få träffa alla nära och kära igen. Och lite jobbigt också att bli påmind om att de bor så långt ifrån.
En stor nyhet som nådde oss när vi kom tillbaka var att Teodor har fått förskoleplats och ska börja redan 15 mars!! Vi var helt inställda på att han skulle börja i maj så det kändes lite överrumplande. Nu har nyheten sjunkit in och jag intalar mig att det kommer att bli kul och bra. Och att Teodor också kommer att tycka det.
I onsdags och i torsdags var vi i Skatås på sångstund. I onsdags regnade det och jag hade helt fel kläder. I torsdags var det solsken och jag hade hur bra kläder som helst.
Idag var vi på Freeport. Den viktigaste informationen som jag kan ge er därifrån är att vi fick veta att Teodors fötter är 13 cm.

Mello och hundar

Publicerad 2012-02-12 21:52:11 i Allmänt,

Igår bjöds vi på supergod middag och såg på "Mello" hos goda vänner. Jag har lärt mig genom Facebook att Melodifestivalen kallas så. Teodor var inte sen att gå upp och dansa på bordet.
Idag tog vi oss till Slottsskogen och njöt av solen. Teodor fick syn på många hundar som han fascinerades av. När vi säger Vad säger hunden, Teodor? brukar han svara Uh, uh typ.
Jag hade tänkt att vi skulle gå till Skatås öppna förskola imorgon men nu läste jag på hemsidan att de inte har öppet på måndagar. Förslag på vad vi kan hitta på istället mottages tacksamt.
God söndag på er!

Bollmannen

Publicerad 2012-02-09 12:08:10 i Allmänt,

I måndags gjorde vi ett vågat försök att gå till Öppna förskolan Spira en gång till. Förra måndagen var det nämligen fullt när vi kom fram så vi fick frysleka en stund i en lekpark istället. Nu försökte vi vara ute i lite bättre i tid och vi hade tur nog att få plats. Jag tycker att det är helt fantastiskt att det finns Öppna förskolor att gå till men lika fantastiskt märkligt är det att det inte finns fler när de är så populära.
Teodor tycktes vara minst lika glad som jag att vi fick plats så att han kunde leka runt lite. Hans favoriter var rutschkanan och bollarna. Det var ca 20 barn i lokalen och ca 5 bollar. Teodor blev helt vild så fort han såg en boll och var inte direkt rädd för att ta bollar från de andra barnen. Hans bollintresse utmärkte sig så pass mycket att en annan mamma sa "Här kommer bollmannen" när Teodor for fram krypandes så fort han kunde med en boll framför sig.
Sedan var det dags för sångstund och jag är väldigt fascinerad och imponerad över att personalen lyckas få 20 barn och 20 föräldrar att sitta i en ring med stora ögon och halvöppna munnar när de sätter igång med sitt skådespel. De lyckades hålla Teodor intresserad och dansande i flera låtar och ramsor innan han kom på att han kunde krypa därifrån.
Igår var vi på besök hos en mamma som har en supersöt liten dotter i Teodors ålder. Hon hade en superfin Teletubbies-docka som spelade musik och som Teodor blev helt såld på. Det är inte mycket som slår två ettåringar som står och dansar tillsammans. SÅ söta. Efter besöket gick vi på Afternoon Tea på Brogyllen men några kompiskollegor. Teodor blev tydligen så trött efter allt dansande så han sov sig igenom hela thédrickandet och sconesätandet.
Sedan ett par dagar tillbaka har Teodor börjat ta lite mer egna initiativ när det gäller att gå själv. Han är så söt när han vinglar fram med armarna rakt upp. När han får gå med hockeyklubban tycker han att det är ännu roligare.
Ja, vi är lite boll- och pucksportsgalna i vår familj.

När kylan sätter in

Publicerad 2012-02-05 18:07:02 i Allmänt,

Sedan jag började jobba uppskattar jag tiden som jag är hemma ännu mer än tidigare. Jag blir dock betydligt lättare rastlös och sällskapssjuk och vill inte gärna ha oplanerade dagar. Det har gått okej än så länge men det skulle nog vara lite lättare att hitta på saker om det inte var svinkallt ute eller om det fanns fler Öppna förskolor att gå till. Här får ni iallafall lite bildexempel på saker som vi har hittat på, såsom pulkaåkning inomhus, gungning i fruktansvärt kallt väder, fika på Pedagogen, bus på Världskulturmuséet, intensivt tittande på I drömmarnas land samt fika på stan.
Och om det finns fler sällskapssjuka där ute så ställer vi gärna upp och sällskapar! Vi är tillochmed snällare än vi ser ut.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela