carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Vi bara är. Vi.

Publicerad 2015-01-26 14:18:00 i Allmänt,

Krispiga, stjärnklara kvällar. En vilja att orka som jag saknat. Att kunna ta i. Att känna att jag kan.
 
Regn och grått ibland som för att känna kontraster och lära oss uppskatta. 
 
Långsamma mornar utan måsten. Öppna dagar utan tider att passa. Bara oändliga möjligheter.
 
Tusentals ögonblick som aldrig får försvinna. När vi är nära. När vi ler. När vi struntar i sådant som kanske förväntas av oss. Vi bara är. Vi.
 
Och jag älskar er till tårar. Min älskade familj. Tänk vad vi har klarat ihop. Det känns som att vi är framme nu. Och jag vill alltid stanna här. Hos er.
 
 
 
 
 

Nära dig

Publicerad 2015-01-19 19:49:29 i Allmänt,


Det finns så många platser
i världen 
så många saker
jag skulle kunna göra
så många människor 
jag skulle kunna träffa
 
Trots det 
vill jag stanna här 
nära dig
lukta dig på halsen och i håret
och pussa dig
igen, igen och igen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Och alla lyckliga tårar

Publicerad 2015-01-13 17:29:00 i Allmänt,

Så kom hon äntligen, vår älskade Emilia. Graviditeten var lite bökig. Jag kände mig så handikappad och begränsad och nätter av god sömn lös med sin frånvaro de sista veckorna. Väntan i slutet var svår men med facit på hand hade det inte kunnat bli bättre. Inte på någon punkt.
 
23 december var vi på MVC på kontroll. Då upptäcktes det att Emilia hade snurrat och låg med rumpan ner och huvudet upp. Vi fick därför åka till Borås en timme senare på vändningsförsök. Det lyckades lyckligtvis och vi fick åka hem och invänta vanlig förlossning.
 
På morgonen på julafton kände jag att jag fick förvärkar som var ganska starka. Eftersom jag redan fått falska alarm några gånger vågade jag inte riktigt tro på att det var på gång. Vi hade en supermysig julafton och fick tillochmed se snö! Jag var så lycklig över att kunna uppleva julafton med Teodor! På kvällen blev förvärkarna alltmer intensiva och det blev dags att åka in till förlossningen. Eftersom vi hade blivit så väl omhändertagna vid vändningsförsöket ville vi tillbaka till Borås. Det valet är jag evigt tacksam för! På morgonen 25 december kl. 07:26 kom hon äntligen ut, vår skatt. Jag mådde förvånansvärt bra efter förlossningen och hade inte lika ont efteråt som jag hade med Teodor. Vi fick åka upp till BB och det kändes nästan som att vi var på hotell. Emilia sov mest och det försökte vi också göra. Vi tänkte mycket på Teodor hemma som längtade så efter sin lillasyster. Efter lunch 26 december åkte vi hem med vår lilla dotter. 
 
Jag var självklart trött och sliten när vi kom hem men jag var så obeskrivligt lycklig. Flerà gånger om dagen grät jag lyckliga tårar över hur bra allt var, hur tacksam jag kände mig och hur mycket jag älskar vår Emilia. När jag låg och vilade på nedervåningen och Emilia var på övervåningen grät jag av saknad för att jag ville ha henne hos mig. Dessa starka känslor kan fortfarande komma över mig och det är så fantastiskt och befriande samtidigt som att det gör så ont att älska henne så. (I skrivande stund är mina kinder våta av lyckliga tårar)
 
Efter nyårsafton stötte vi på en rejäl uppförsbacke då både jag och Teodor blev sjuka. Jag hade frossa och feber och ingen matlust. Jag fick panik när jag tänkte på att jag var för svag för att ge Emilia den näring och omsorg som hon behövde. På lördagen fick jag äntligen hjälp. Det visade sig att jag hade fått en infektion i bröstet. Antibiotika blev räddningen. I efterhand är det svårt att förstå hur risigt jag mådde men det gjorde mig så oerhört tacksam för alla friska ögonblick. Regn, storm och obefintlig snö spelade inte lika stor roll så länge vi var friska.
 
Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om. Så många ögonblick när mitt hjärta nästan sprängs och jag skulle kunna göra vad som helst för att stanna tiden. Jag låter bilderna tala för sig själva istället. 
 
 
 
 
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela