carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Som man bäddar

Publicerad 2012-12-15 20:38:00 i Allmänt,

Lördag kväll och ensam hemma. Vet inte när det hände sist. Ända sedan i måndags har jag känt mig förkyld fram och tillbaka men jag har inte hunnit med att vara sjuk när en massa betyg skulle sättas. Imorse bröt förkylningen ut på riktigt så jag har legat i soffan och sovit från och till hela dagen. Därmed blev jag tvungen att stanna hemma när Teodor och Jimmie åkte till Hindås. Istället blev det pizza, coca cola (lite trött på julmust) och ostbågar framför Så mycket bättre medan regnet trollar bort den vackra snön.
 
Förra helgen var underbara mamma och underbare brorsonen Ebbe här på besök. Teodor och Ebbe hade superkul ihop. De dekorerade pepparkakshus, besökte Liseberg och Alfonshuset och lekte och hade skoj. Försöker hålla det ifrån mig men det är klart att det är hur jobbigt och tråkigt som helst att vi bor alldeles för långt ifrån alldeles för många nära och kära. Desto mer uppskattning när vi äntligen ses.
 


 
 
I torsdags var det dags för Luciafirande på Teodors förskola. Han kläddes i tomtekläder och jag gjorde vad jag kunde för att ignorera att jag kände mig sjuk. Bilden nedan är lite missvisande då rummet några minuter senare var totalt proppat av söta tomtar, lucior och pepparkaksgubbar och pepparkaksgummor med sina föräldrar och övrig släkt. De har en adventskalender på förskolan som är en dockteater där Pippi Långstrump har huvudrollen och vi fick se ett smakprov på den och sjunga massa fina julsånger. Teodor skötte sig utomordentligt bra på Luciasamlingen och det slog mig att han kunde sitta stilla i mitt knä i typ hur många minuter som helst. Svunnen är den tid då han aldrig satt stilla längre än en minut. Och det tackar vi för. 
 
 
 
 
Olle Ljungström och Miss Li framförde nyss en fin låt i Så mycket bättre. Här kommer ett utdrag: 
Som man bäddar
Får man ligga
Man kan älska
Trots att världen är som den är
Man kan börja
Man kan sluta
Sluta världen i ett slag

Jag tolkar det som att vi kan välja hur vi vill leva. Jag ska därmed njuta av min egentid. Förkylningen till trots. 

Julshoppingbehov

Publicerad 2012-12-04 21:06:00 i Allmänt,

En föräldraledig dag och massa julshoppingbehov. Snön ligger vackert på marken och yr vackert runt i luften. Jag hade någon slags föreställning om att det skulle vara ljuvligt att traska ner på stan, inte trots vädret utan tack vare det. Det var inte så mysigt som jag hade tänkt mig att få massa snö i ansiktet, frysa sönder fingrarna och plöja och slira med barnvagnen. Däremot var det riktigt trevligt på stan när vi höll oss inne i affärerna och shoppade loss. Teodor somnade på 2 minuter och vaknade lagom till att jag hade tänkt ta en fika i lugn och ro. Det var tur att han vaknade så att vi hann kolla in NK-julskyltningen innan vi tog bussen hem. 
 
 
Det har hänt en del sedan sist men jag orkar inte skriva om allt. I korta drag har vi varit på minisemester i Fredrikshamn och bott på badhotell, morfar har varit på besök och besökt Alfonshuset med mig och Teodor, vi har julpyntat hemma och Teodor har gruppfotograferats i underställspolo på förskolan. 
 
 
Och jag hoppas att du vet hur mycket jag älskar dig, Teodor. Hur många julprydnader du än har sönder. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela