carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Fortsätt..

Publicerad 2012-05-14 22:23:07 i Allmänt,

Fortsätt när de lynchat sista hoppet
Fortsätt när allt du levt för räknats ut som ett skämt
Där under träden, bakom stängslet
Finns en stig för dig, fortsätt
När du blir gammal
Och när du somnar
Med det sista de sa i din dörr
"Håkan, du var bättre förr"





Så i lördags var det alltså dags. Äntligen skulle jag få visa för mig själv och världen att träningen hade gett resultat. Att jag var snabbare än snabbast och orkade mera än mest. G-ö-t-e-b-o-r-g-s-v-a-r-v-e-t. Långt ord. Ännu längre lopp. Jag hade inte kunnat förbereda mig bättre. Jag hade inte kunnat känna mig piggare när jag värmde upp. Ändå var det något som inte stämde när jag hade kommit över Älvsborgsbron. Benen gjorde inte som jag ville när jag så snällt jag kunde bad dem att springa snabbare och lättare. De negativa tankarna trängde sig på men jag försökte hålla hoppet uppe. "Bara jag tar det lite lugnare nu så går det lättare sedan", tänkte jag. Det gjorde det inte. Varje gång jag stannade för att dricka kände jag mig yr men jag vägrade ge mig. Jag tog mig i mål på en tid som jag hade varit überstolt över om det hade varit för två år sedan. Nu var jag inte alls nöjd och allting snurrade. Jag drog i ärmen på en orange funktionärströja och sa "yr". Han ledde bort mig till sjukvårdspersonalen som förbjöd mig att sätta mig ner innan jag kunde gå rakt. De gav mig vatten och energitabletter och ställde frågor och sa snälla saker. Jag kände mig som fem år och hoppades att ingen såg mig.
Nej, jag var inte så nöjd som jag ser ut. Men vad gör det när jag har en sådan här söt liten prins?
Och ikväll kom morbror förbi och läste saga.
Nu börjar suget komma tillbaka. Undrar om jag inte ska springa Midnattsloppet ändå..?





Och jag tror
När vi går genom tiden
Att allt det bästa
Inte hänt än

Av: Håkan Hellström

Loppis och cirkus

Publicerad 2012-05-06 22:15:03 i Allmänt,

Nu är denna helg snart slut och som vanligt är jag helt blank när jag får frågan Vad har ni gjort i helgen? Jag får tänka så det knakar och det har jag gjort nu. Igår åkte jag iväg i ottan för att gå på barnloppis i Torslanda. Laddade med varsin blå IKEA-kasse stod jag och min kompis där i kön och frös. Vi var där ca 8.40 och det öppnade kl. 9.00 och vi var långt ifrån först i kön. Min kompis är rutinerad på sådana här grejer så hon gav mig lite tips och det gick ganska bra. Det största problemet var att jag tyckte att allt var så himla billigt att när jag sedan skulle räkna ihop allt jag hade öst ner i kassen räckte inte pengarna till och jag fick säga hejdå till den gröna Teletubbies-dockan med intorkat kräk på armen. Regnställ, badkläder och x antal tröjor fick gå före. Beslutet var tufft och jag vet inte riktigt om jag har kommit över det än.

 

Idag har vi bland annat varit på cirkus. Inte lika tidigt och lika kallt som igår men desto längre kö för att komma in. Väl inne ville Teodor inte sitta stilla så långa stunder men han tycktes uppskatta det mesta ändå, framför allt hundarna som hoppade över varandra. Själv var jag mest imponerad av hur butter en cirkusdirektör får lov att vara.

Det handlar om mig (!?)

Publicerad 2012-05-04 22:02:43 i Allmänt,

Kom just hem lagom småyr efter en lagom After work med goa kollegor och läste världens roligaste Annikas blogg. http://anhaltannika.blogspot.se/ Jag fick läsa flera gånger för att förstå att den hon beskrev var jag. Hon måste ha länkat fel, tänkte jag. Hon träffade säkert någon annan på Avenyn som också hade högklackat. Tillslut förstod jag att det verkligen var mig hon skrev om trots att hon skrev: Hon är helt galet snygg denna människa. Om mig. Nej, jag har nog inte smält det än men någonstans där inne sitter en ängel och klappar fint på mitt hjärta. En annan effekt av inlägget är att min läsarstatistik har skjutit i höjden! I denna bloggs mått mätt. Roligt och lite prestationsångestframkallande men ni är hjärtligt välkomna!!

Världens bästa 2 maj hade jag och Teodor i onsdags. Vi tog dagen som den kom och lekte, träffade grisar, blev stångade av getter, delade på en Nogger, spelade boll och massa annat mys. Så lyxigt.








Nej, det blir ingen bild på den påstådda snygga människan denna gång. Hoppas ni inte blev besvikna.

Valborg och Anton Hysén

Publicerad 2012-05-01 22:14:24 i Allmänt,

Det är så tröttsamt att lyssna på hur trött jag är. Jag vet det. Men ändå. Känner att jag vill skriva om det så att jag minns det sedan. Teodor har börjat vakna runt 5.30 och då vill han gå upp. Det vill inte jag. Det låter kanske inte så farligt men detta räcker för mig för att jag ska bli obehagligt trött och bara tänka en tanke i taget och känna mig nästan svimfärdig stundtals. Jag vet att jag inte borde klaga och jag vet att det finns så många som har det så mycket värre, det lovar jag. Jag skulle aldrig vilja byta livet som mamma mot någonting annat. Och det är väl så att sådant som är så fantastiskt fantastiskt är värt desto mer när man får kämpa lite för det emellanåt?
Nu ska jag sluta klaga och istället berätta om den fantastiska långhelgen inklusive Valborg som snart ligger bakom oss. Bland annat innehöll den Lisebergsbesök, häng i Trädgårdsföreningen (trodde att det skulle vara barngrejer där i år igen men det var det inte...), picknickätande på filt och tittande på Cortégen, mys vid havet och besök på Frölunda Torg där vi fick se en skymt av Anton Hysén. Han var mycket kortare i verkligheten. Nu, lite bilder. (Dock ingen på Anton, det räcker väl att jag finns på bild med hans pappa?)
Vill bli som mamma? (Och pappa)
Farfars bilar med farmor var superskoj!!
Valborg!
Ballongdansen!
Det har sina fördelar att vara uppe före tuppen. Var i princip öde på klipporna när vi kom fram. (Det är Jimmie ni ser på bilden)
Vägra bära keps!
Brottningsmatch för ett bra kort. Gissa vem som vann?
Go´natt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela