carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

För att du finns

Publicerad 2015-04-28 09:21:16 i Allmänt,

Jag vill så gärna minnas allt det stora i det lilla. Vill inte ta ett endaste dugg för givet. Inte dreglet från din mun till min hand. Inte ditt trummande med högerarmen i bordet. Inte dina glädjetjut kl 05:30 när du har sovit hela natten så att mina bröst nästan sprängs. Inte ditt lugn och din självklarhet. Inte ditt minspel när du fick provsmaka lite fisk och potatis för första gången. Inte ditt skratt när jag kittlar dig i armhålan. Inte dina leenden, inte ett endaste ett.
 
Vill så gärna att du ska veta att varje ögonblick känns värt att fira för att du finns här hos oss.
 
 
.

Cykla och kittla

Publicerad 2015-04-19 22:00:00 i Allmänt,

 
Idag cyklade Teodor själv för första gången! Jag försökte se, le och suga in ögonblicket. Det är ju en stor historisk händelse och jag var stoltare än tuppen.
 
Som om inte det vore nog med stora ögonblick satt hans lillasyster i barnmatstolen för första gången ikväll. Och sedan skrattade hon så hon tjöt när jag smörjde henne i armhålan. Det lät vackrare än musik och jag blev så smittad av skrattet att jag tog in henne till Teodor och Jimmie som läste saga, la henne på sängen och kittlade lite till. 
 
 
 
 

Hurricane Gilbert

Publicerad 2015-04-19 21:47:41 i Allmänt,

Det satt hårt inne men tillslut kom läkaren fram till att det jag kan ha drabbats av är Gilberts syndrom. Vad är då det?
 
 
 Med Gilberts syndrom (GS) avses en mild, kronisk, icke-hemolytisk, okonjugerad hyperbilirubinemi kopplad till en nedsatt eliminering av bilirubin i levern utan andra tecken till leverdysfunktion.
 
 
Frågor på det?
 

Om livet vore enkelt

Publicerad 2015-04-13 22:50:59 i Allmänt,

 
Kraft, vilja, närvaro och positiva tankar är tillbaka. Senaste veckorna har känts högst märkliga. Vissa dagar har jag mått så illa och känt mig så nere att jag bara kunnat ta små steg i taget för att ta mig igenom dagen och kunna ta hand om mina älskade barn. 
 
Älskade, älskade barn. Vad jag hatar att känna att jag inte orkar vara den mamma jag vill vara. Hoppas ni vet att jag gör allt för att vara bra när jag orkar. Som vissa dagar, som idag.
 
Idag hade vi hunnit med bibliotekbesök, handla och laga och äta fiskpinnar innan klockan slagit tolv och jag hade fortfarande energi kvar att gå ner till sjön med en cyklande Teodor några meter framför vagnen. Förra veckan hade jag aldrig vågat tro det.
 
Imorgon hoppas jag få något slags svar av läkaren på varför jag mår så fruktansvärt illa emellanåt. Hoppas så innerligt på goda besked.
 
Tänk om varje dag kunde kännas som idag. Eller som påskdagarna. Då vore livet enkelt.
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela