carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Snälla, låt mig minnas

Publicerad 2011-06-30 22:42:41 i Allmänt,

Snälla, låt mig minnas
hur dagarna flyter förbi
och in i varandra
med många små ögonblick
då allt känns perfekt
med dig och mig

Snälla, låt mig minnas
hur len din nakna hud är
när du har somnat
mot mig i soffan
och vi har klibbat ihop
du och jag

Snälla, låt mig
aldrig glömma


Av: Carolina

Shorts- och barfotaväder

Publicerad 2011-06-30 18:37:51 i Allmänt,

Återigen en fantastisk dag! Teodor sov till 9.30 (åt 06.30) och sedan gick vi ut till parken. Jag såg fram emot att mysa och busa lite men Teodor valde att somna om igen så jag blev smått rastlös. Vilket lyxproblem! Läste ut Växa - inte lyda av Lars H Gustafsson. En mycket bra och läsvärd bok som beskriver hur man på bästa sätt kan hjälpa sitt barn att må bra och utvecklas genom livet. När den var utläst försökte jag bekanta mig lite med min nya telefon. En Sony Ericsson Xperia Neo, för er som undrar. Är väldigt nöjd än så länge! 

Senare på dagen gick vi förbi ett par goa Magplaskmammor och deras söta döttrar i Vasaparken innan vi träffade Jimmie för en matstund i mysiga Haga. Shorts- och barfotaväder. Och se så fina bilder det blir med min nya telefon!

 

Vi var tyvärr tvungna att skynda hem till tvätten så efterrätten fick vi ta hemma. Nämligen hemlagad äppelsmulpaj med vaniljvisp. Detta var min första portion...

Teodor till landslaget!

Publicerad 2011-06-28 22:51:48 i Allmänt,

Åh, vilken mysig dag vi har haft idag! Teodor vaknade inte en enda gång för att äta på natten till idag!! Istället var jag tvungen att väcka en tungt sovande Teodor kl.8.10 så att vi skulle hinna till BVC. Han blev snart på strålande humör och barnmorskan trodde att ett missförstånd skett när en halvåring gick omkring i korridoren (hållandes i mina händer). Enligt henne ska man inte kunna gå så när man är 6 månader. Vår ordinarie barnmorska hade semester. Allt gick bra och Teodor vägde ca 8900 och var 71,8 cm lång. Jag frågade lite om åksjuka men blev inte så mycket klokare. Angående utslagen på halsen ska vi nu, förutom Miniderm, också smörja med Mildison. Efter besöket mös vi i parken en stund innan vi gick till Apoteket. (Bilderna är från igår)



Sedan gick vi hem en sväng och jag slängde ihop en tonfiskssallad innan vi gav oss ut igen. Lite bus, mys, sömn (för Teodor), läsning och Sommarprat och sedan var det dags att gå hem igen för att inte missa fotbollsmatchen. Jag och Jimmie är överens om att Teodor klär bra i blågult. (Och blåvitt) Lägg gärna märke till enhandsfattningen och armhävningsposen.



Till matchen avnjöt vi (jag och Jimmie) kaffe och tårtrester från igår. Sedan gav jag mig ut på en löprunda. Gick riktigt bra i värmen! Tänk att kaffe och tårta kunde vara så bra uppladdning. När det tog emot hade jag ett mantra i huvudet: "Teodor till landslaget. Schalalalala... Teodor till landslaget. Schaalalalalala..." Och det hjälpte.

För allra första gången

Publicerad 2011-06-27 23:40:58 i Allmänt,

När man är så liten som Teodor är finns det mycket att uppleva för allra första gången. Här kommer några exempel.

22 juni fick Teodor sin allra första tand. Jag blev helt till mig när jag kände något vasst i hans underkäke! Från och med nu ingår även tandborstning i morgon- och kvällsrutinen.

Teodor har även upplevt sin allra första midsommar! Den var fantastisk och påminde om midsomrarna från när jag var liten även om det var på ett helt annat sätt nu.

Vidare har Teodor firat sin allra första födelsedag. Om än halv. Idag är han nämligen ett halvår. Jag förstår ingenting av tid längre. Farmor kom på besök med paket och god tårta. Vi åt upp halva. Resten har vi till 27 december på oss att äta upp.

Slutligen har Teodor lärt sig att sätta sig upp i en pose där han stöder sig med ena handen i golvet. När han gjorde det för allra första gången vet jag inte exakt men det känns som att han skulle behöva hjälm så som han snurrar runt.

Imorgon ska vi till BVC på 6-månaderskontroll. För allra första gången. Och sista.

Jakob "va fan" Eklund

Publicerad 2011-06-21 23:08:13 i Allmänt,

Och idag tog vi en spontanfika på stan med mammas vän och kollega. Mycket trevligt! Under fikastunden såg vi en något sliten Jakob "va fan" Eklund promenixa förbi.

Restaurant på Avenyn

Publicerad 2011-06-21 10:20:19 i Allmänt,

Igår var jag på restaurant på Avenyn med mamma och farmor. Efter att ha sovit en stund i vagnen fick jag sitta med vi bordet. Det var skoj!



Barnvagnsorm

Publicerad 2011-06-19 12:26:10 i Allmänt,

Denna vecka har jag kommit igång lite mer ordentligt med träningen. I måndags sprang jag samma runda som senast men det gick 5 minuter snabbare. I tisdags gick vi på barnvagnsgympa i Slottsskogen med Hälsolots. Lite småmör i benen sedan dagen innan men det gick bra ändå. Instruktören räknade till 35 mammor med barnvagnar innan hon gav upp försöket att räkna. Som en lång barngvagnsorm tog vi oss fram. Tyvärr var detta sista veckan innan sommaren men det börjar i augusti igen. Får se om Teodor fortfarande står ut med att sitta i vagnen då... När vi skulle gå hem tänkte jag ta en snabbare väg än jag brukar men genväg blev senväg. Var helt slut när vi äntligen hittade hem. I torsdags var det dags igen. Jag och Jimmie sprang 8:an i Skatås medan farmor var barnvakt. Riktigt nöjd och stolt över mig själv. Kroppen behöver dock en rejäl dos med återhämtning efter varje träningspass.

Förutom träningen har vi varit på skolavslutning i veckan. Teodor var på strålande humör och det var trevligt att träffa alla goa elever och lärare igen! Vi har även myst en del i parken. Så mysigt när Teodor somnade bredvid mig på filten som ni kan se på bilderna nedan.

Igår hade vi middagsgäster. Supertrevlig kväll!

Idag har vi inget varmvatten. Inte så skönt att duscha då. Men det regnar ute och Teodor är världens sötaste när han ligger och sover på sin pappa.

Oj, höll på att glömma! Idag tog sig Teodor FRAMÅT!


Simply the best!

Publicerad 2011-06-12 22:57:39 i Allmänt,



Älskade hjärtat. Hoppas vi inte ger dig prestationsångest. Innan du ens vet vad det är. Bäst kan man vara på många olika sätt. Och du är bäst för oss. ALLTID.

Tjejkväll!

Publicerad 2011-06-12 22:53:35 i Allmänt,

Igår var jag på tjejmiddag för första gången på väldigt länge! Efter middagen gick vi ut. Det var riktigt trevligt!! Jag hade glömt hur man går i högklackat. Om jag någonsin har kunnat det. Och jag hade svårt för att prata om annat än sådant som rör barn och då i synnerhet Teodor. Så svårt att en av de andra tjejerna sa "Jag har nog aldrig pratat om blöjor på väg ut till krogen" när vi satt i taxin på väg till utestället. Jag ursäktade mig flera gånger om och vi beslöt gemensamt att prata om något annat istället. Ämnet vi kom in på var drinkar. Jag satt därmed tyst resten av taxifärden.

Teodor var med pappa hela kvällen. Nästan. De kom förbi så att jag kunde amma innan mina bröst sprängdes. Detta var vid 23-tiden. Nästa gång Teodor ville ha mat var 8.00!! Helt otroligt!!

Tidigare på dagen hade varit till Babyproffsen och IKEA. Vi köpte bland annat säkerhetsgrejer och en ny säng till Teodor.

Idag vaknade jag glad och kände mig bakis trots att jag inte hade druckit så mycket. På förmiddagen gjorde vi ett försök att gå ut till parken men det var betydligt kallare än det såg ut som så vi gick in igen. Vi gjorde ett nytt försök senare på dagen och då hade vi lite mer kläder på oss. Jag och Jimmie åt kebabrulle och drack coca cola. Teodor var glad och nöjd.

Ikväll har Teodors farmor varit här på middag. Hon hade fina saker med sig till Teodor. Bland annat en Sverigefotbollsdräkt. Den ska han ha på sig när fotbolls-VM börjar. För damer alltså.

Att andas i takt

Publicerad 2011-06-12 16:47:52 i Allmänt,

Jag ligger i soffan
och känner din tyngd
över bröstet
En tyngd
som gör det lättare
att andas

Du sover

Dina småknubbiga, vackra fingrar
fingrar
på mitt nyckelben
och jag undrar varför
det heter så

Jag tänker
att jag kanske borde
diska
städa
eller förbereda middagen

Och sedan tänker jag
att det måste jag
inte alls

Jag måste bara ligga här
med din kropp
tvärs över min
lyssna till din napp
som guppar upp och ner

Och andas i takt
med dig


Av: Carolina

När regnet öser ner

Publicerad 2011-06-09 16:52:29 i Allmänt,

Idag har regnet öst ner ute och vi har inte haft något inbokat. Istället har varit inne och myst och busat hela dagen. Både jag och Jimmie noterade ett nytt ljud av Teodor som tyvärr är svårt att beskriva. Ska försöka fånga det på film någon gång. Saker som han brukar skratta åt är tittut (gärna bakom stora vattenkannan) och när man ger honom en handduk eller dylikt och sedan snabbt drar undan (gärna med ljudeffekt till). Han är bara för underbar när han skrattar!! Det skrattet tog mig runt på en löprunda ikväll. Tänkte att det skulle bli lagom att springa en vända som jag har gått med Teodor några gånger. Trodde inte att det skulle ta så lång tid att springa men jag sprang i 1 h 1 min 18 sek! Inte för att det gick undan men ändå!! Stannade bara vid rödljusen och när jag träffade en familj från föräldragruppen som var ute på promenad. Jag skämdes nästan för min hurtighet. 

Teodor är snart 6 månader gammal. Den gränsen känns så viktig på något vis och egentligen är jag inte redo för den än. Trots det har jag köpt nappar för 6 mån+. Jag har försökt vänja honom vid dessa och det går oftast bra. Nedan ser ni bild på när han sov i min famn idag och vilket leende han bjöd på när han vaknade. Ibland är det bra att det regnar så att man kan stanna inne och bara vara nära.





Zlatan (i brist på annan rubrik)

Publicerad 2011-06-07 22:29:14 i Allmänt,

Det är klart det har hänt en del sedan sist. En hel del faktiskt. Men just nu är jag för trött för att sammanfatta allt. Eller vänta. Jag kan göra ett försök.

Måndag: BVC = vägning = typ 8,5 kilo (kommer aldrig ihåg exakt)
Tisdag: Parkhäng x 2 för mig och Teodor
Onsdag: Packa och städa. Teodor rädd för dammsugaren och därmed inte så städat. Bila till Uppsala via S och P i Sthlm.
Torsdag: Träffa min farmor och faster. Fika med MASSA bullar och kärleksmums.
Fredag: Barnvakta två av Teodors kusiner. Galet varmt. Promenad, gunga, glass och lite fotboll.
Lördag: Fint och trevligt bröllop och två suveräna barnvakter.
Söndag: Till landet. Grilla och sommarkänsla.
Måndag: Bygga skuggtält på stranden. Bila tillbaka till Gbg. En liten med trolig åksjuka och därmed många stopp.
Tisdag: Träffa mina fd elever och lite kollegor på Slottsskogsvallen. Mor och son-fika på Villa belparc. Via stan hem. Köp av två tröjor till Teodor och tacksamhet över avsaknaden av tvättmaskin så inköp kunde göras med något bättre samvete. Sverige-Finland 5-0 fotbolls-em-kval. Zlatan 3 mål.



Och så lite bilder. 

Precis just du

Publicerad 2011-06-07 17:05:58 i Allmänt,

Ibland stannar jag upp
och tänker på
hur perfekt allt är
precis just nu
och nu
och nu

Och på hur perfekt
just du är
precis alltid


Av: Carolina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela