carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Stockholmare, smakportion och feber

Publicerad 2011-04-27 23:00:26 i Allmänt,

Efter Åre var vi i Uppsala några dagar innan pappa Jimmie kom. Vi hälsade på lite släkt och vänner och hade det trevligt i ett soligt och vackert Uppsala. En middag hos en kompis i Stockholm hanns också med. För att fortsätta på min bitterhet från tidigare inlägg var folk för jävla ohjälpsamma på t.ex. tåg och bussar. Jag hade mer panik på Stockholms central än på en stormig Älvsborgsbro! Ingen visade någon hänsyn till att jag gick där med en barnvagn, ALLA skulle fram och det jävligt fort. Vid övergångsställena hade bilarna så bråttom att jag knappt vågade gå över. Tacka vet jag Göteborgare! ;)



När det var dags för påskfirande begav vi oss till sommarstugan. Vi hade några mysiga dagar men dessvärre blev Teodor sjuk på påskaftonskvällen. Vi tyckte att han var ovanligt varm och lät honom ha endast blöja på sig en stund. Han blev dock bara varmare och med hjälp av termometern kunde vi konstatera att han hade 39,2 graders feber. Stackars liten! Orutinerade som vi var hade vi heller ingen febernedsättande medicin med oss. Allt sådant hade vi lämnat i Göteborg och där gjorde den föga nytta just då. Vi ringde några grannar men ingen hade vad vi behövde. Ringde också sjukvårdsupplysningen, 1177, för att få goda råd. De sa att de tyckte vi skulle åka in med honom om han fortfarande skulle ha över 38 graders feber nästkommande morgon. Som tur i oturen hade jag inte druckit någon alkohol under kvällen och kunde därför köra in till Norrtälje för att fixa Alvedon. Flygfyren hade öppet till 22.00 och jag och mamma var på plats 21.30. Det var betydligt mindre folk där då än på skärtorsdagen vid 16-tiden. Jimmie stannade hemma med Teodor.

Alvedonen hjälpte men Teodor var ganska täppt och hade därför svårt att både äta och sova. Därmed sov inte jag heller speciellt bra. På morgonen dagen efter hade han 38,3 graders feber och vi ringde sjukvårdsupplysningen igen som rådde oss att åka till sjukhuset med honom. Vi blev väldigt väl mottagna och fick ett eget rum att vänta i. De gjorde lite olika tester och stack Teodor i fingret ett par gånger. Första gången rörde han inte en min. För att spola fram lite kan jag säga att han nu mår okej. Lite hostig bara.



Imorgon ska vi till BVC på 4-månaderskontroll. Idag är Teodor nämligen 4 månader gammal. Kommer tiden alltid att gå såhär fort? Det kommer att handla om smakportioner på BVC. På påskafton, innan Teodor blev sjuk, fick han prova potatis för första gången. Morbror filmade. Han tycktes tycka om det. Teodor alltså. Potatis. Morbror tyckte nog om att filma också förresten.

På skötbordet

Publicerad 2011-04-27 16:23:21 i Allmänt,

Du ser så lycklig ut
när du ligger på skötbordet
Är det för att du vet
att jag aldrig någonsin
skulle lämna dig där?



Av: Carolina


Åre!

Publicerad 2011-04-26 19:24:12 i Allmänt,

Nu har jag inte skrivit på ett tag och det beror helt enkelt på att vi har gjort en hel del annat. Tiden framför datorn har varit knapp men det lär jag ta igen denna vecka.

Jag och Teodor flög själva till Stockholm. Var lite nervös innan och trodde därför inte att det var sant när Teodor sov HELA flygturen!! Åtminstione uppe i luften. Han skrek lite innan vi lyfte och när vi hade landat. Pappa var snäll och hjälpte oss på Landvetter och på Arlanda mötte mormor upp och hjälpte oss med vagnen och STORA väskan.



Vi sov en natt i Uppsala och sedan var det dags att flyga igen. Till Åre (Östersund) denna gång. Tro mig om ni vill. Teodor sov, återigen, HELA flygturen!! Snacka om flygtur! ;)


På samma plan som oss var Ola Salo. När jag skulle gå på toaletten (med Teodor i Babybjörnen) på flygplatsen stod Ola ganska nära toaletterna men ännu närmre bagagebandet. Jag vågade inte fråga om han stod i kö till toaletten eftersom jag tänkte att det skulle verka som att jag frågade bara för att säga något, tänkte jag. Efter mig kom det dock en annan person och frågade Ola om han stod i kö och han svarade ja. I samma stund blev en toalett ledig och där slank jag in med Teodor. Inte alla som har trängt sig före Ola Salo i toakön. Om det nu är något att skryta med.

Efter detta åkte vi minibuss till hotellet i Åre. Teodor var tydligen trött igen.


Hotellet var superfint och vädret var strålande första dagen! Resten av helgen var det lite blandat väder men vi hade det väldigt trevligt ändå! Fanns ett superfint spa! Tidigt en morgon vågade jag ha med mig Teodor ner i poolen. Annars satt han i sin bilstol vid sidan av bassängen. Personalen sa att så länge han var tyst så fick han vara där inne. Vi var tacksamma för det. Det funkade bättre än jag hade kunnat tro att ha med sig Teodor på resan! Vi var till och med på sportbar och after ski! Med hörselskydden på var han nöjd i stort sett hela tiden. Tack snälla mormor som barnvaktade så jag fick åka lite skidor (var hade lårmusklerna tagit vägen??) och få en helt underbar och efterlängtad massage!




Flyresan hem från Åre gick inte riktigt lika bra som de två föregående. Jag blev lätt stressad på flygplatsen när Teodor var hungrig och folk sölade sig igenom säkerhetskontrollen. Varför släpper ingen förbi en mamma med en skrikande bebis? Tillslut kom vi igenom och jag satte mig på den lugnaste delen av flygplatsen. Efter en liten stund kom dock Sofi Fahrman och hennes Sofis Mode-gäng och satte sig lite onödigt nära. Sofi läste i en kvällstidning och sa att folk inte vet hur man ska klä sig. Undrar vad hon tänkte om min praktiska mamma-outfit för dagen. Teodor passade passande nog på att lägga av en rejäl brakare under måltiden så det vara bara te å byta blöjan innan vi skulle gå på planet. Det blåste rejält när vi gick ut till flygplanet och inte heller här var folk speciellt hjälpsamma. Jag satte mig på huk i trappan med Teodor i famnen för att det inte skulle blåsa så mycket på honom men ingen erbjöd oss att gå före. Tillslut sa en flygvärdinna till.

Oj, vad skönt det är att få vara bitter ibland! :)

Min längtan efter tvättmaskin

Publicerad 2011-04-12 22:50:01 i Allmänt,

Teodor är inte alltid nöjd med att ligga ner i vagnen nu för tiden. Han är nyfiken och vill se vad som händer. Vet inte när det kan vara dags att byta till sittvagnen. Tills vidare skapar en provisorisk sittvagn.




Man skulle kunna säga att vi bjöd in oss själva hos Jimmies kusin i söndags. Efter kaffedrickande gick vi till en närliggande lekpark och eftersom Teodor sov i vagnen passade jag på att roa mig lite.



Efter det åkte vi till havet och åt kebabrulle och det kändes som att livet lekte. Det gjorde det nog också.



Utlfykten ledde till att starten på vår inbokade tvättid försköts ett par timmar så vi fick torka kläderna i lägenheten. Aldrig någonsin har jag varit i närheten av att längta efter en egen tvättmaskin som jag gör nu!! Det känns som att hela vårt liv styrs av de förbannade tvättiderna. Samtidigt känns det så fel att klaga på något så materiellt. Men jag gör det ändå. Och när jag ändå håller på kan jag säga att jag även vill ha (läs kräver) en torktumlare och ett torkskåp eller motsvarande.



Som en strålande fortsättning på en bra helg träffade jag en fd kollega i måndags! En klok och färgstark kvinna i klarröd jacka. Blev så glad när hon sa att hon följer min blogg och att hon tycker att Teodor är fin.

Idag var vi på Öppna förskolan igen. Vi var långt ifrån ensamma! Var riktigt trångt i sångsalen men lika trevligt som alltid. Efter sångerna avnjöt vi (jag) kladdkaka med vaniljglass. Sedan gick vi hem i regnet. Och jag tyckte om att det regnade.

Ikväll har jag försökt packa. Imorgon bär det av. Jag och Teodor ska flyga själva. Det kommer att gå bra. Vi kan flyga. Vi är inte rädda. Vi kan flyga. Vi är inte rädda. Vi kan flyga. Vi är inte rädda.

Urpumpad

Publicerad 2011-04-06 23:05:36 i Allmänt,

Sitter nästan vaken medan mina två älsklingar tvärsover i soffan. Teodor har sovit en hel del i kväll och därför undrar jag om han kommer sova lika gott denna natt som föregående... Han sov nämligen mellan typ halv tolv till typ sex! Han har typ aldrig sovit så länge!

På förmiddagen idag gav jag mig på att pumpa ur lite mjölk. Kände mig lite orutinerad för jag visste inte hur mycket jag skulle våga pumpa ut. Blev ca 50 ml som ställdes i kylen. Sedan traskade vi iväg för att träffa mammor och bebisar från föräldragruppen för den veckliga promenaden. Grått och trist väder så det tog emot lite men det är alltid trevligt att promenera och prata och få lite inputs. Vi pausade på caféet vid Delsjön så bebisarna fick äta och mammorna fika. Getterna bräkte för fullt.



Efter promenaden tog vi spårvagnen för att träffa en kompis och ta ännu en fika. Mycket trevligt!

När vi kom hem fick Teodor testa att dricka den urpumpade mjölken. Värmde flaskan i varmt vatten tills jag trodde det var lagom. Sedan testade vi. Och oj vad han drack! Som om han aldrig gjort annat! Inte ens en konstig min bjöd han på. Efter att han sugit i sig mjölken i flaskan var han inte mätt utan fortsatte äta från mitt bröst en stund. Undrar hur mycket jag ska behöva pumpa ur om jag ska vara borta en stund...? Tycker det är lite lurigt det där eftersom mjölkproduktionen stimuleras av pumpning. Nå väl. Känner mig lite för urpumpad för att tänka på det just nu. ;)

Undrar om jag ska väcka mina älsklingar eller gå och lägga mig...?

Kungen av Göteborg

Publicerad 2011-04-05 22:53:46 i Allmänt,

Teodor har börjat med något nytt när han äter. Helt plötsligt och utan förvarning kan han byta ut bröstet mot sin egen knytnäve. Jag brukar dock gissa att detta är ett misstag och försöker få honom att äta från bröstet igen. Överhuvudtaget är han helt besatt av att suga och bita på allt möjligt, allra helst händer. Oavsett ägare. Dessutom äter Teodor varannan timme nu för tiden. Kan inte låta bli att grunna på om det är som det ska eller om han äter för lite per tillfälle?

I måndags hann vi med två promenader efter att Teodors ena morbror varit på besök. Den första promenaden var i Slottsskogen med magplaskmammorna. Den avslutades med en fika på Villa Belparc UTOMHUS i solen. Teodor sov som en stock ända tills han inte gjorde det längre. Plötsligt blev han blixtarg! Eftersom han, som sagt, äter varannan timme var jag övertygad om att han var hungrig och gjorde vad jag kunde för att få honom att äta men utan resultat. De andra bebisarna var på väg att vakna och avvek därför från platsen. Teodor fortsatte att skrika. Jag gav upp mina försök att få honom att äta och lindade istället in honom i filten och försökte vagga honom lugn. Det hjälpte! Trots att han redan hade sovit en lång stund i vagnen somnade han om i min famn. Jag ringde Jimmie som sa att han kunde plocka upp oss på väg hem från jobbet. Jag vågade inte röra mig. När Jimmie kom sov Teodor fortfarande och han var lugn ända tills vi kom hem och då åt han i lugn och ro. Ibland tycker jag att jag känner Teodor hur bra som helst och ibland förstår jag honom inte alls. Jag undrar om han tänker likadant om mig.

Efter matning hemma gav vi oss iväg till Skatås. Jimmie sprang och vi promenerade. Riktigt härligt och massa hurtiga människor! Var stor risk för att fälla någon som kom spurtandes bakifrån om man tog ett halvt steg åt sidan. Försökte därför undvika det. Vi gick till Härlanda Tjärn och tillbaka. Tänk att det snart är badväder!

  

Ikväll invigde Teodor sin matstol. Han satt som en kung. Kungen av Göteborg, som morbror skulle ha sagt.

Somnade på gymmet!

Publicerad 2011-04-03 14:34:40 i Allmänt,

Sötaste Teodor somnade i sitt gym igår medan jag gjorde scones i köket. Han höll i det skramlande lejonet och väckte därför sig själv varje gång han ryckte till!



Igår var vi även på IKEA och köpte en barnstol och lite andra grejer som behövs när Teodor ska börja äta annat än bröstmjölk. (Ja, jag vet att det är 1 månad kvar) Efter det handlade Jimmie på Coop medan jag och Teodor väntade i bilen och roade oss med att ta lite foton.

Hemresa, vaccination och en plastig mobil

Publicerad 2011-04-01 18:46:03 i Allmänt,

Även flygturen tillbaka från Stockholm gick bra. Tyckte åtminstone jag och Jimmie. Teodor sov första delen av flygturen, blev glad efter halva och skrek en del mot slutet. Jag tyckte inte att han skrek så mycket så att det skulle störa de andra passagerarna. När vi skulle gå av fick vi dock en del kommentarer från passagerarna längst fram som tydligen hade tyckt så synd om det lille barnet. Barn får nämligen väldigt ont i öronen när de flyger! fick vi höra från en välvillig dam. Hon tipsade även om något som de kunde ha på öronen som skulle finnas att köpas på Apoteket men när jag var där visste de inte vad jag pratade om. 



I onsdags fick Teodor sin 3-månadersvaccination och han vägdes och mättes igen. Nu väger han 6800 g och är 64,5 cm lång. Enligt kurvan är han väldigt lång för sin ålder. Han fick en spruta i varje ben när han satt i mitt knä. Han skrek till lite men det gick över ganska snart och efter en stund bjöd han oss på ett charmigt leende. Han sov en hel del och var lite småkinkig senare under dagen men på kvällen var det jag som mådde lite konstigt. Misstänkte att de hade stuckit i fel lår. Nu mår jag bättre igen och vi ska snart laga fredagsmiddag. Köpte en mobil till Teodors säng idag. Den ser lite plastig ut och passar inte jättebra till den fina träsängen. Dessutom låter den högt och man måste skruva upp den stup i kvarten. Jaja, något är den säkert bra för. ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela