carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Magsjuka, solsken och förskolestart

Publicerad 2012-03-15 21:24:34 i Allmänt,

I helgen drabbades jag och Jimmie dessvärre av magsjuka. Teodor klarade sig. Tackålov. Mer information om detta besparar jag er från.
Igår gick jag och Teodor på promenad runt Härlanda tjärn på förmiddagen innan det var dags för sångstund utomhus i gassande sol (typ) i Skatås. Vi stannade till på stranden vid Härlanda tjärn och Teodor tyckte väldigt mycket om att springa efter änderna. På eftermiddagen åt vi glass i solen på stan. En helt fantastisk dag!!
Den viktigaste dagen kanske ändå var idag då Teodor hade sin första dag på förskolan! Min lillprins! Jag hade lyckan att få vara med honom där hela dagen och det gick jättebra och jag är såå stolt över honom! Vi hann med samling, måla (Fröken var självklart imponerad av Teodors konstverk), vara ute och leka, ha samling igen samt äta soppa med nybakat bröd och pannkakor. Därefter var det dags att sova på madrass på golvet men Teodor var mer intresserad av att klättra på de andra barnen som försökte sova och vi fick därför avvika lite tidigare än tänkt. På vägen hem somnade Teodor i sin nya vagn och sov sedan i två och en halv timme. Imorgon är det Jimmies tur att följa med Teodor. Tur att det är min tur på måndag igen. Jag skulle också vilja börja där.

"Jag är inte bara mamma..."

Publicerad 2012-03-04 21:14:26 i Allmänt,

Sedan sist jag skrev har det nog inte hänt så mycket mer än att jag har blivit mer medveten om de olika rollerna, t.ex. mamma, sambo, vän och lärare, som jag kliver ur och i och emellan hela tiden. Oftast går det bra men ibland märker jag att jag är i fel roll på fel plats, t.ex. mamma på jobbet eller lärare hemma, och då blir det lätt fel. Hursomhelst ser jag de olika rollerna som förmåner eftersom varje roll lär mig saker om mig själv som jag kan ta med mig in i de andra rollerna.
I onsdags natt fick Teodor tyvärr feber. Han blev ganska snabbt feberfri igen men däremot rinner det snor ur hans näsa. Hela tiden. Sedan torkar han gärna av sig på mina kläder. Var är vår tvättmaskin?! Det är dock fullständigt omöjligt att bli arg på honom när han ler sitt allra goaste leende.
Igår gav vi oss iväg till Frölunda torg och införskaffade lite extrakläder inför förskolepremiären. Nu har vi nog allt och lite till förutom gummistövlar.
På förmiddagen idag åkte vi till Slottsskogen för att titta på lite djur. Det var kallare än vi hade trott men det var mysigt ändå. Vi fick se nykläckta lamm och en påflugen påfågel, bland annat.
Jag ser nu fram emot en måndag då jag ska vara mamma hela dagen. Och lite sambo också förstås. <3

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela