carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

God Jul

Publicerad 2011-12-24 13:01:29 i Allmänt,

Julafton och ro och lycka i själen. Jag har varit på födelsedagsfika hos en god vän och ätit prinsesstårta. Detta kunde ha varit Teodors födelsedag men han hade inte så bråttom ut. För närvarande sover han gott i vagnen vid balkongen. Snart ska vi åka till mormor och morfar för traditionellt julfirande. Jag minns hur jag längtade efter Teodor den här dagen för ett år sedan. Jag längtade så att det gjorde ont ibland. Om jag hade vetat vad som väntade hade jag längtat ännu mer.

Det goda vinner

Publicerad 2011-12-22 12:49:56 i Allmänt,

Era tröga jävla idiotgrannar! Den rubriken möttes jag och Teodor av när vi gick ut genom dörren igår. Jag kände mig lite friskare nämligen och ville ta igen allt det där som jag inte hade gjort när jag var sjuk. Minuter efter den mindre trevliga grannlappen skällde en gubbe ut oss för att vi gick på cykelvägen. Jag blev klart provocerad och snäste av honom till att börja med. Sedan sansade jag mig, lade mig platt och höll med honom i allt han sa och önskade slutligen God jul med den ärligaste tonen jag lyckades få fram. Ett bråk om en sådan sak hade inte varit värt det, framför allt inte för Teodors skull.
Det fanns dock klara ljuspunkter med gårdagen också. Som Maj-Britt som satt på Ica Focus och väntade på Flexbussen. Hon berättade om hur hon ska sitta i en soffa under en pläd med sina barnbarn och barnbarnsbarn och titta på Rudolf med röda mulen och alla ska ha varsin mugg med mandarinklyftor i. Hon såg så lycklig ut när hon berättade om det. Det fanns som ett änglalikt skimmer kring Maj-Britt precis som det gör kring min världens bästa och fantastiska mormor Maj-Britt som jag självklart berättade för Maj-Britt om. Vilken lycka att få fira Teodors första jul där jag har firat nästan alla mina jular, hos mormor Maj-Britt och morfar Sture!
Vi gick också förbi Gothia Towers och lämnade några julklappar till behövande barn igår. På kvällen kom Teodors farmor med massa fantastiska julklappar till Teodor och han blev såklart överlycklig!

Vaggvisor och saker på B

Publicerad 2011-12-20 22:15:16 i Allmänt,

Blir så stolt varje gång Teodor somnar i sin egen säng och det gör han varje kväll nu för tiden, förr eller senare. Idag tog det inte så lång tid, kanske 30 minuter, men vi började sent. Han har nämligen sovit runt fyra timmar i sträck på dagen de senaste dagarna så allt har blivit lite förskjutet. Jag väljer att inte grubbla ner mig i det och om jag frågar om det på BVC är det säkert precis som det ska vara. Som det oftast är, när man frågar dem. Om ni är nyfikna på vilka godnattsånger vi kör med är det följande:
Vaggvisa för flyktbenägna (Håkan Hellström)
Inatt jag drömde
Jag hade en gång en båt
Trollmors vaggvisa
Dessa kör jag om och om igen när det behövs. Ibland med text och ibland utan.
Senaste dagarna har jag varit sjuk och då blir det mycket TV-tittande från soffan. Teodor har gillat att klättra upp i soffan sedan 9 december då han gjorde det för första gången. Det känns som att han allt som oftast har koll på läget så att han går ner med benen först för att inte slå sig men man kan aldrig vara helt säker. Vi har gjort lite annat idag också, nämligen sorterat bland Teodors leksaker. Vi sorterade bort vad jag ansåg vara bebisleksaker och la allt på B i samma korg. Bilar, böcker, bollar, ballonger, burkar. Blev inte så mycket kvar till den andra korgen.

Myrornas krig

Publicerad 2011-12-19 22:45:13 i Allmänt,

Låt mig presentera Teodors nya favoritplats...
Vi har en touch-avstängningsknapp vid hans huvud som han inte helt sällan kommer åt. Sedan kan man ju fundera på vitsen med myrornas krig men det låter jag någon annan göra.
Den lilla gungstolen som skymtar till vänster klev Teodor upp i idag och sedan ställde han sig upp i den och gungade. Jag vet inte jag, om det var en sådan bra idé. Denna gång kom ingen till skada men jag kände att det inte riktigt var läge att fota.
Som om detta inte vore nog ställde sig Teodor upp utan stöd flera gånger igår. Jag missade samtliga.
Vad det gäller min egen utveckling har den snarare gått bakåt än framåt de senaste dagarna som för att skapa någon slags balans.
I övrigt väntar vi in julen och Teodors födelsedag. Jag googlar runt för att bli bakinspirerad men blir mest bitter. De skriver att det ska vara lätt men jag känner mig lurad. Det är är ju en sak att det är lätt i teorin, en helt annan i praktiken.
Nä, nu ska jag kura ur mig ur min filt och bege mig till en av mina favoritplatser. Min säng. Utan en endaste myra. Utan ett endaste krig.

Tjuvstart

Publicerad 2011-12-17 23:02:35 i Allmänt,

Idag tjuvstartade vi julen med Jimmies familj. Jag mindes mig tillbaka till förra julen då vi var där och jag kunde lägga mina julklappar på min gigantiska mage. Konstigt att tänka sig att det var Teodor som låg där inne då och oj vad jag längtade. Det var supermysigt även idag! Jag hade lite lättare för att ta mig upp ur soffan och ta av och på mig skorna och sådant. Teodor var lite trött när vi kom fram men han piggnade på sig ganska snart och fick smaka på Tinas supergoda köttbullar! De har en stor och snäll hund som Teodor blir allt mindre rädd för. Idag nästan inte alls. Han var lite mer rädd för tomten. Men bara lite.

Banan

Publicerad 2011-12-14 14:26:04 i Allmänt,

Nu är vi på banan igen. Och på tal om det, se så söt min Teodor är när han äter banan!

Förlåt för ordvitsen. Bor man i Göteborg med en göteborgare tillräckligt länge så kan det inte hjälpas.

Lucia och julavslutning

Publicerad 2011-12-13 21:38:14 i Allmänt,

Klockan är typ bara halv tio och trots det vill jag gå och lägga mig. Teodor somnade på högst fem minuter efter vällingdrickandet. Varför? Jo, för att vi var uppe i ottan för att åka på Luciafirande på skolan där jag jobbade förra året. Människorna som jobbar där är fantastiska. När vi kom fick vi varsitt julgranspynt att sätta i granen och risalamalta att äta och glögg att dricka. Teodor fick sitta i tomtens knä en stund. Han såg lite skeptisk ut men inte rädd. Teodor alltså. Efter lite fika och lottdragning utforskade Teodor de olika arbetsrummen. Inte helt oväntat gick han lös på hyllan med matteböcker. Sedan var det dags för luciatåg i bamba och kramande av goa elever som såg så mycket äldre ut nu. Teodor stod i mitt knä som ett ljus under hela föreställningen. Han njöt och diggade med ibland och jag också. Njöt alltså. När luciatåget nästan var ute ur salen hörde jag tomten i tåget utropa: "Vi klarade det!!" Så härligt. Och det är klart att det var värt att gå upp i ottan.
På eftermiddagen var det dags för julavslutning med Teodors öppna förskola. Vi tog bilen dit på grund av det dåliga vädret. På grund av de dåliga parkeringsmöjligheterna slapp vi dock inte det dåliga vädret. På grund av blåsten var Teodors mössa millimeter ifrån att hamna i Fattighusån och vi förlorade nästan en nyinköpt vante. Även här var det dock värt det. Var så fantastiskt att se alla små tomtar och pepparkaksgubbar och den entusiastiska personalen. Teodor var i vanlig ordning inte helnöjd med att sitta still på samma plats alltför länge men han tog vackert emot en julklapp från tomtens säck.
I helgen hände det också en hel massa. Min mamma och en av Teodors kusiner var på besök. Vi hann med att göra pepparkakshus, gå på Liseberg, åka spårvagn, besöka Kronhusbodarna och en del annat.
Nu ska jag sova gott och hoppas på att tröttheten är över imorgon och att den inte återkommer. Någonsin.

Skatås och kändisbarn

Publicerad 2011-12-08 21:28:49 i Allmänt,

Idag var vi i Skatås igen. Sångstund och korvgrillning stod på schemat. Samt häng med ett par kändisbarn som har hockeyspelande pappor. Say no more. Dagen var kall, frisk och vacker.

Barnvakt på Friskis

Publicerad 2011-12-07 22:45:45 i Allmänt,

För allra första gången provade vi idag barnvaktandet på Friskis & Svettis. Vi var där i god tid så att jag kunde vänja Teodor lite vid situationen innan jag avvek. Det var fönster mellan barnrummet och det rummet som jag tränade i så jag fick göra vad jag kunde för att inte titta in på Teodor stup i kvarten. Jag såg dock att barnvakten gick runt och bar på Teodor och jag fick senare veta att det var för att han hade blivit lite ledsen. På det stora hela gick det ändå jättebra och jag var så stolt över Teodor att jag ville köpa en godispåse till honom på vägen hem. Istället köpte jag en Subway-macka till mig själv.
När han senare på dagen gjorde så här kunde jag inte bli arg. Jag kunde bara le. Och då var det ändå inte första gången.

Stockholmare på besök

Publicerad 2011-12-05 22:43:21 i Allmänt,

En händelserik helg startade redan på fredag förmiddag med ett besök på Göteborgs stadsmusem. Perfekt lekställe visade det sig! I ett hörn satt en barfota man med skägg och stickade. Teodor har en viss fallenhet för att bita i tår men som tur var lyckades han hålla bitimpulserna i styr. (Jag såg att han var bra sugen)
På lördagen fick vi finbesök från Stockholm. Vädret var inte det mysigaste så vi sparade Hagatur och Lisebergsbesök till söndagen. Teodor somnade på väg till Haga när vi andra trodde att han bara var väldigt fascinerad av hjulet på vagnen. På Liseberg vågade Teodor denna gång sitta i kaninens knä! Hur det gick i den obligatoriska femkampen kommer jag faktiskt inte ihåg.
Teodor var så förtjust i chokladen att man skulle kunna tro att han vet hur det smakar.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela