carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Mina tårar rinner

Publicerad 2011-03-31 14:32:43 i Allmänt,

Sitter i soffan med underbare, finaste Teodor som sover i min famn. Läser om en trebarns-mamma som nyligen dog i cancer och mina tårar rinner. Så fruktansvärt att det inte finns ord att beskriva det! Tycker att jag har blivit bättre på att uppskatta livet och ögonblick sedan Teodor kom till världen. Tidigare idag kom jag dock på mig själv med att bli förbannad för att jag hade betalat för en vara som jag inte hade köpt på Apoteket. Det ska aldrig hända igen.

http://lindaskriver.blogspot.com/

Får man ta med sig sina bröst genom säkerhetskontrollen?

Publicerad 2011-03-28 11:39:34 i Allmänt,

I torsdags var det dags att flyga med Teodor för första gången! Vi var lite smånervösa innan. Främst för hur trycket skulle påverka hans öron. När vi skulle checka in fick vi frågan om vi behövde en eller två påsar till vagnen... Ehh... Hur skulle vi kunna veta det? Kvinnan i disken konstaterade att det nog räckte med en och det gjorde det. Jimmie fick fixa med att tejpa ihop påsen som vagnen låg i medan jag hade Teodor i Babybjörnen. Jag var SÅ nöjd att jag hade satt på ett snöre på nappen så att jag inte skulle beöva slicka av den om den skulle ramla på golvet på flygplatsen!

Eftersom jag vet hur törstig jag ofta blir hade jag förberett genom att köpa två Loka som jag la i skötväskan. I kön till säkerhetskontrollen kom jag på att man ju inte får ta med sig vätska in på gaten... När det blev vår tur att gå igenom fick jag frågan:
- Har du någon barnmat med dig?
Mitt spontana svar i tanken var:
- Får jag ta med mig mina bröst?
Men att döma av kvinnans min var det inte läge för ett sådant skämt. Jag svarade istället:
- Nej, men jag har två flaskor Loka.
Hon bad då mig och Jimmie (ovänligt och bestämt) att smaka på vattnet framför henne. När vi hade gjort det sa hon surt:
- Egentligen räknas ju inte detta som barnmat. Det är ju till er och inte till barnet!
Hade vi någonsin påstått det? Vi fick iallafall ta med oss vårt vatten. Innan vi kom igenom säkerhetskontrollen stötte vi dock på ytterligare ett hinder. Jimmie hade nämligen glömt att kolla igenom sin dataväska innan och han blev tagen åt sidan. Hade han också vatten i väskan? Nej, han hade något som var snäppet värre. Han hade nämligen två knivar som omhändertogs av en man som var betydligt trevligare än Loka-kvinnan.

Tillslut kom vi dock igenom och gick till vår gate. Teodor blev strax hungrig och som ni vet finns det ont om mysiga amningsplatser på en flygplats. Det var bara till att sätta sig mitt emot en dataupptagen herre i rock och börja amma. Lagom till att Teodor börjat äta var det dags att gå ombord! Hej och hå. Han hann iallafall få i sig lite mat samt kräkas en fågelskitlik fläck på golvet innan vi gick ombord. Väl på plats på flyplanet fick Teodor ett orange säkerhetsbälte som skulle fästas i mitt (eller Jimmies). Vi fick även en demonstration om hur babyflytvästen fungerade. När de sa att vi ska ta på syrgasmask på oss själva innan vi ger barnet tänkte jag att det kommer bli svårt... Instinktivt kommer jag nog att hjälpa Teodor först. Om vi skulle hamna i det läget.

Som tur var slapp vi använda både syrgasmask och flytväst och Teodor tycktes inte vara alltför påverkad av lufttrycket. Vi hade fått tipset om att amma när vi lyfte och landade men jag tyckte att det kändes alldeles för krångligt. Teodor sög på sin napp och vi blåste honom i ansiktet några gånger så att han skulle svälja. Han skrek lite från och till men när vi var uppe i luften skrattade han tillochmed. När det var fem minuter kvar till landning och som mest turbulent tvärsomnade han. Han vaknade dock till av plinget som hörs när lamporna tänds. Både jag och Jimmie upplevde att vi fick mer ont i öronen än vi brukar få när vi flyger. Antagligen för att vi försökte känna in hur Teodor upplevde det.

Ikväll är det dags att flyga tillbaka till Göteborg igen. Tror att vi hoppar över att försöka smuggla in vatten och knivar denna gång.

Sångstund och våfflor

Publicerad 2011-03-22 21:41:04 i Allmänt,

Idag var vi på sångstund på en öppen förskola på Mariagården vid Stampen. Jag hade blivit tipsad av en mamma i föräldragruppen. Det var riktigt trevligt!! Fick ett supertrevligt bemötande och sångstunden var mysig med en hel del ramsor som jag inte hade hört tidigare. Vi satt bredvid en liten pojke som heter Theodore som föddes i slutet av augusti. Han hoppade uppskattat upp och ner och Teodor tycktes fascinerad av både Theodore och hans mammas fina halsband. Efter sångstunden var det dags för fika för de som ville. Klämde en våffla för 5 kronor och hade lätt kunnat klämma fem till!! Har känt mig tömd på energi den sista tiden och det har känts som att jag skulle kunna äta hur mycket som helst!

Bilderna nedan är ifrån i lördags när jag och Teodor åkte till Delsjön tillsammans med min kompis och hennes 2-årige son. Även då åts det våfflor och sedan tittade vi på en fin häst innan vi gick på en promenad och killarna somnade. Tänk när Teodor är 2 år och kastar snö och säger: "Hej då, hästen!"...

     




Tåludd

Publicerad 2011-03-20 22:18:03 i Allmänt,

När jag gjorde iordning Teodor för natten ikväll konstaterade jag högt att han hade mer tåludd än pappa sin. Glömde dock att ta bort den. När pappa nu skulle byta på honom sa han:
- Tog du inte bort tåludden, morsan?
Och jag svarade:
- Jo...
Men sedan kom jag på att det är fullständigt onödigt att ljuga om något sådant. Tåludden sitter ju där den sitter och om jag påstår att jag har tagit bort den är jag ju förjävla dålig på att ta bort tåludd. Och man vill ju hellre vara glömsk och slarvig än dålig på att ta bort tåludd.

Eller?

Ditt öronavtryck

Publicerad 2011-03-18 22:33:45 i Allmänt,

Sitter i soffan
och äter godis
med ditt öronavtryck
på underarmen
och jag struntar fullständigt i
hur dåligt det gick 
med att ha 
en godisfri vecka



Av: Carolina

Balanserar nappen på läppen

Publicerad 2011-03-18 11:52:52 i Allmänt,

Teodor ligger i min famn och sover. Han balanserar nappen på läppen i sömnen. Tänk vad han kan, min son!

Det känns som att vi inte gör någonting på dagarna men när jag tänker tillbaka så gör vi ju faktiskt det.

I torsdags var vi på middag hos Jimmies kusin och hennes kille. Så här finklädd var Teodor när vi åkte men han blev lite varm så vi fick klä av honom när vi var på plats.


På fredagen åkte vi och hälsade på på pappa Jimmies jobb och sedan åkte vi till Frölunda Torg. Där köpte vi bland annat fingerfärg så att vi kan göra tavlor med Teodors hand- och fotavtryck.

På lördagen var vi på schlagerfest hos Jimmies brors familj.



På söndagen var mina kollegor här på fika. Det bjöds på bullar, kladdkaka och ananas. I slutet av fikastunden var Teodor endast klädd i blöja och scarf.

På måndagen var vi på föreläsning om barnpsykologi. Mycket intressant! Teodor fick beröm både för sin body och sin fina huvudform av några andra föräldrar.

Och idag har Teodor, som sagt, balanserat nappen på läppen.

Plötsligt händer det!

Publicerad 2011-03-17 22:40:31 i Allmänt,

Igår hände det något fantastiskt i Teodors utveckling!! Jag hade inte ens gått och väntat på att det skulle ske. Min storebror var på besök och han satt och pratade vid vardagsrumsbordet medan jag satt bredvid Teodor som låg på mage i sitt gym. Helt plötsligt vände sig Teodor så att han låg på rygg!! Jag förstod ingenting! Jag la tillbaka honom på mage och vad händer då? Jo, han vänder sig en gång till!! Jag sprang därför efter kameran i hopp om att kunna dokumentera ytterligare en vändning men det bjöds inte på fler den kvällen. Denna fantastiska händelse firades med supergod trerätters middag! (Tyvärr dokumenterades inte den heller...)

Idag har jag och Teodor bara varit hemma. Innan storebror kom igår hade vi både hunnit med mammababygympa i Teodors rum samt promenad med några från föräldragruppen till och från Delsjön! Promenaden tog ca två timmar och idag har jag haft träningsvärk i höger lår. Det är verkligen skillnad på aktivitet från dag till dag men jag låter det få vara så. Huvudsaken är att Teodor mår bra.

Nu ikväll upprepade Teodor sitt utvecklingssteg från igår! Denna gång vände han sig dock åt vänster till skillnad från igår och Jimmie hade glädjen att beskåda detta!

Tänk vad fantastiskt att något som kan verka så litet och självklart kan vara så stort i en människas utveckling!

Sol, blåst, snö, regn och så lite mamma-baby-gympa!

Publicerad 2011-03-10 14:26:51 i Allmänt,

Som jag skrev förut har det blivit en hel del promenader på sista tiden. I fredags strosade jag och mamma i Haga och Linné. Vädret var dock ganska ruggigt. På kvällen mös vi med skaldjur och lyxchoklad. På lördagen var det dags för långpromenad med mina kollegor. Det var skoj att träffa dem igen! Vädret var vackert men det blåste rejält... framför allt på Älvsborgsbron!! Jag hade lite ångest när vi skulle ta oss över den. Höll krampaktigt i barnvagnen och försökte tänka positivt och målinriktat. ("Snart är det över, snart är det över...") Teodor sov gott i vagnen och märkte knappast något. Kände mig rejält stolt och smått skärrad när vi väl hade tagit oss över!! På Hisingssidan satte vi oss i solen och fikade och ångesten var som bortblåst, bokstavligt talat. Teodor fick supersöta presenter och jag blev lite rörd. Vi satt kvar i solen en bra stund och sedan kom pappa Jimmie och hämtade oss.




På söndagen tog vi det lugnt på förmiddagen och sedan gick jag, mamma och Teodor på promenad. Vi stannade för att fika på Gibraltargatan och solade lutandes mot en garagedörr som åkte upp efter en stund. På kvällen kom farmor på middag.

               

I måndags åkte mamma tillbaka till Uppsala. Jag och Teodor gick på föräldraträff-föreläsning som handlade om barnsjukdomar. Teodor hade skrikit en hel del på förmiddagen så jag var lite orolig att han skulle fortsätta under föreläsningen. Han höll sig dock lugn ända till de sista 15 minuterna så då gick vi ut en stund. Han har varit mer skrikig i samband med amningen nu än tidigare. Jag tror att det beror på att han får ont i magen men jag vet inte säkert.

I tisdags barnvagnsmarcherade vi mot mödradödlighet och sedan fikade vi och några andra i en solig men blåsig Trädgårdsförening. På vägen hem införskaffade vi Alvedon i olika former som vi hade fått lära oss på barnsjukdomsföreläsningen att det är bra att ha hemma.




Igår hade den vackra solen blåst bort. Istället för vårväder hade snön kommit tillbaka. Vi var anmälda till en föreläsning på Guldhedens bibliotek och jag hade LOVAT mannen i receptionen att vi skulle komma så vi slapp hämta biljetten i förväg. Inget annat val än att ge sig ut alltså. Hua! När vi stod och väntade på spårvagnen och snön yrde omkring oss fick jag lite dåligt samvete och tänkte " Vem gör jag det här för egentligen?". Föreläsningen handlade nämligen om att komma i form efter graviditeten. Kände mig smått egoistisk som hade dragit med mig Teodor ut i ovädret. Regnskyddet som vi fått på barnvagnsmarchen kom dock väl till pass och han tycktes inte bli speciellt påverkad av de snöflingor som letade sig in där han låg. Så här i efterhand är jag glad att vi inte stannade hemma! Fick bl.a. många bra tips på vad man bör tänka på när man lyfter upp och bär sin bebis. Föreläsningen avslutades med mamma-baby-gympa. Var riktigt trevligt och kan nog ge många givande stunder för både mig och Teodor. Efter ca tre övningar blev han dock hungrig så vi fick sitta vid sidan av så han fick äta när de andra fortsatte att gympa. Hade tänkt testa några av övningarna idag men det har inte blivit av ännu och nu sover han så gott...


Vi har haft en hemmamys dag idag. Har känts skönt att bara vara. Framförallt eftersom regnet öser ner ute. Nu har Teodor börjat ta tag i en fisk som hänger i hans babygym! Vi tror att det är medvetet. Han brukar knäa apan i skrevet samtidigt. Det är nog inte medvetet.


Promenader, promenader, promenader

Publicerad 2011-03-02 17:30:57 i Allmänt,

Måndagen handlade mest om en tur på stan. En lyckad sådan! Köpte ett par till haklappar till Teodor, randiga från Åhléns denna gång. Hittade även en del kläder till mig på H&M och det var väldigt välbehövligt! Det är inte det att jag inte hade kläder men jag hade inga kläder som passade eller som var funktionella vid amning. Nu är variationen något större. Det är lite lättare att gå ute nu även om det fortfarande är isigt på sina håll.

Igår morse var det dags för 2-månaderskontroll på BVC. Både barnmorska och läkare var på plats. Jag och Teodor var som vanligt (hehe) där i tid och även pappa Jimmie var med. Vikten var nu 6165 g och längden 62,5 cm och alla undersökningar gick bra. (Reflexer och syn t.ex.) Varken jag eller Teodor hade sovit så mycket under natten så efter BVC gick vi hem och vilade en stund och pappa åkte tillbaka till jobbet. Efter vilan tog vi bussen till Linnéplatsen för promenad med magplaskmammorna och deras bebisar. Två mammor hade jag inte träffat sedan de fick barn så det var extra skoj att träffa dem. Efter promenadrundan begav vi oss ner på stan och när vi gick hem därifrån kändes det i benen att jag hade gått ett bra tag. Det känns dock betydligt lättare att gå nu än för några veckor sedan.

Idag segade vi och mös hela förmiddagen innan det var dags för promenad med föräldragruppen. Det var trevligt att prata lite mer med dem och vi tog en rejäl runda på 90 minuter i närområdet. Får se om jag tar samma runda imorgon för jag har ingenting inbokat förutom att eventuellt baka bröd. Får se hur det blir med den saken. På kvällen imorgon kommer äntligen Teodors mormor på besök!! Hon är efterlängtad.

På lördag ska jag, mamma och Teodor gå på långpromenad längs älven med mina kollegor! Ska bli skoj att träffa dem igen. Hoppas det flyter smidigt med Teodors behov.

Teodor kan numera stå själv om man håller honom i händerna! Ska bli intressant att se när han börjar greppa föremål medvetet. Han har också börjat uppskatta att bada! Senaste gångerna har han badat tillsammans med mig istället för i badbaljan och han verkar stortrivas! Vi ska kolla upp om det finns något babysim inom promenadavstånd. Tills dess håller vi oss till endast promenader. :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela