carolinateodor

Vår älskade son, Teodor, föddes 27 december 2010. Han förändrade nästan allt. Fyra år senare, 25 december 2014, föddes vår efterlängtade dotter, Emilia. Här försöker jag hitta orden för mina känslor och tankar i livets små ögonblick. När jag inte hittar orden låter jag bilderna tala.

Får man ta med sig sina bröst genom säkerhetskontrollen?

Publicerad 2011-03-28 11:39:34 i Allmänt,

I torsdags var det dags att flyga med Teodor för första gången! Vi var lite smånervösa innan. Främst för hur trycket skulle påverka hans öron. När vi skulle checka in fick vi frågan om vi behövde en eller två påsar till vagnen... Ehh... Hur skulle vi kunna veta det? Kvinnan i disken konstaterade att det nog räckte med en och det gjorde det. Jimmie fick fixa med att tejpa ihop påsen som vagnen låg i medan jag hade Teodor i Babybjörnen. Jag var SÅ nöjd att jag hade satt på ett snöre på nappen så att jag inte skulle beöva slicka av den om den skulle ramla på golvet på flygplatsen!

Eftersom jag vet hur törstig jag ofta blir hade jag förberett genom att köpa två Loka som jag la i skötväskan. I kön till säkerhetskontrollen kom jag på att man ju inte får ta med sig vätska in på gaten... När det blev vår tur att gå igenom fick jag frågan:
- Har du någon barnmat med dig?
Mitt spontana svar i tanken var:
- Får jag ta med mig mina bröst?
Men att döma av kvinnans min var det inte läge för ett sådant skämt. Jag svarade istället:
- Nej, men jag har två flaskor Loka.
Hon bad då mig och Jimmie (ovänligt och bestämt) att smaka på vattnet framför henne. När vi hade gjort det sa hon surt:
- Egentligen räknas ju inte detta som barnmat. Det är ju till er och inte till barnet!
Hade vi någonsin påstått det? Vi fick iallafall ta med oss vårt vatten. Innan vi kom igenom säkerhetskontrollen stötte vi dock på ytterligare ett hinder. Jimmie hade nämligen glömt att kolla igenom sin dataväska innan och han blev tagen åt sidan. Hade han också vatten i väskan? Nej, han hade något som var snäppet värre. Han hade nämligen två knivar som omhändertogs av en man som var betydligt trevligare än Loka-kvinnan.

Tillslut kom vi dock igenom och gick till vår gate. Teodor blev strax hungrig och som ni vet finns det ont om mysiga amningsplatser på en flygplats. Det var bara till att sätta sig mitt emot en dataupptagen herre i rock och börja amma. Lagom till att Teodor börjat äta var det dags att gå ombord! Hej och hå. Han hann iallafall få i sig lite mat samt kräkas en fågelskitlik fläck på golvet innan vi gick ombord. Väl på plats på flyplanet fick Teodor ett orange säkerhetsbälte som skulle fästas i mitt (eller Jimmies). Vi fick även en demonstration om hur babyflytvästen fungerade. När de sa att vi ska ta på syrgasmask på oss själva innan vi ger barnet tänkte jag att det kommer bli svårt... Instinktivt kommer jag nog att hjälpa Teodor först. Om vi skulle hamna i det läget.

Som tur var slapp vi använda både syrgasmask och flytväst och Teodor tycktes inte vara alltför påverkad av lufttrycket. Vi hade fått tipset om att amma när vi lyfte och landade men jag tyckte att det kändes alldeles för krångligt. Teodor sög på sin napp och vi blåste honom i ansiktet några gånger så att han skulle svälja. Han skrek lite från och till men när vi var uppe i luften skrattade han tillochmed. När det var fem minuter kvar till landning och som mest turbulent tvärsomnade han. Han vaknade dock till av plinget som hörs när lamporna tänds. Både jag och Jimmie upplevde att vi fick mer ont i öronen än vi brukar få när vi flyger. Antagligen för att vi försökte känna in hur Teodor upplevde det.

Ikväll är det dags att flyga tillbaka till Göteborg igen. Tror att vi hoppar över att försöka smuggla in vatten och knivar denna gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela